Beoordeling door klanten: 8,6/10 - 164 beoordelingen

Incasso advocaten versus deurwaarders

Het voordeel van het inschakelen van incasso advocaten als incassobureau boven deurwaarders is dat incasso advocaten uw incassozaak van A tot en met Z kunnen verzorgen, dit ongeacht de hoogte van het te vorderen bedrag. In Nederland heeft de wetgever het procesmonopolie toebedacht aan (incasso) advocaten. Alleen advocaten mogen nieuwe zaken aanbrengen bij de rechtbank wanneer het belangen betreft van € 5.000,00 of meer dan wel wanneer het verzoekschriftprocedures betreft.

Voorkom dubbele kosten

Wanneer de klanten van deurwaarders derhalve rechtsmaatregelen wensen te nemen voor grotere belangen, dienen de deurwaarders alsnog incasso advocaten in te schakelen. Dit met alle mogelijke complicaties ten gevolge. Het werkt niet alleen vertragend omdat incasso advocaten zich in uw zaak zullen moeten inlezen, maar ook kostbaarder. Er zijn namelijk twee partijen die aan het innen van uw vordering verdienen, te weten incasso advocaten en deurwaarders.

Snelheid is geboden

Uit onderzoek is gebleken dat wanneer een vordering niet binnen één jaar wordt geïnd, de verhaalbaarheid hiervan met veertig procent afneemt. Snelheid van handelen is derhalve geboden. Incasso advocaten kunnen sneller werken dan deurwaarders daar zij alle rechtsmiddelen kunnen inzetten om een vordering voldaan te krijgen. Zo kan worden gedacht aan het aanvragen van een faillissement of het leggen van beslagen voordat er een vonnis is behaald.

Verweren weerleggen

De opleiding van incasso advocaten is compleet anders dan die van deurwaarders. Incasso advocaten hebben een universitaire opleiding genoten terwijl deurwaarders een HBO-opleiding hebben gevolgd. De opleiding voor deurwaarders is voornamelijk gericht op de formele kant van de wetgeving. De opleiding voor advocaten is niet alleen gericht op de formele kant van de wetgeving maar ook de materiële kant. Meestal zien verweren toe op de materiële kant van de wetgeving en kunnen de incasso advocaten deze verweren beter en sneller weerleggen omdat hij daar opleiding voor heeft genoten en deurwaarders niet.

MEER INFORMATIE ONTVANGEN?

Vul het formulier in voor meer informatieSluiten