Beoordeling door klanten: 8,6/10 - 164 beoordelingen

Vakantiewetgeving verandert in 2012

Werknemers hebben geen vijf jaar de tijd meer om hun opgespaarde vakantiedagen op te maken, maar nog maar zes maanden. Worden ze niet binnen zes maanden na het opbouwjaar opgenomen, dan vervallen de vakantiedagen. De vakantiewetgeving moest worden aangepast omdat deze in strijd was met EG-richtlijnen.

Allen wettelijk vastgestelde vakantiedagen vervallen

De aanpassing geldt alleen voor wettelijk vastgestelde vakantiedagen, dat zijn er 20 bij een volledig dienstverband. Voor bovenwettelijke vakantiedagen, zoals extra verlofdagen, geldt nog wel een verjaringstermijn van vijf jaar. Ook bouwen werknemers voortaan vakantie op bij langdurige ziekte en wordt dit niet meer beperkt tot 6 maanden.

Overgangsregeling

De nieuwe wet is op 1 januari 2012 van kracht gegaan. Vakantiedagen die vanaf die datum worden opgebouwd, vallen onder de nieuwe regels. Voor dagen die vóór 1 januari 2012 zijn opgebouwd, blijft de oude wetgeving gelden. Daarnaast geldt dus een uitzondering voor bovenwettelijke vakantiedagen.

Advies Arbeidsrecht

Onze arbeidsrecht specialisten help u graag bij arbeidsrechtelijke vraagstukken zoals vakantiedagenregeling etc. Graag geven wij u vrijblijvend arbeidsrechtelijk advies. Bel voor meer informatie op nummer 073 615 43 11 of stel uw vraag via het webformulier op de rechterzijde van deze pagina.

MEER INFORMATIE ONTVANGEN?

Vul het formulier in voor meer informatieSluiten