Beoordeling door klanten: 8,6/10 - 164 beoordelingen

Onterecht betwiste vordering?

betwiste vordering

Wat te doen bij een onterecht betwiste vordering?

Wat kun je als ondernemer doen als een klant zijn rekening niet betaalt? Zelfs niet als de betalingstermijn al lang is verstreken. Of als er sprake is van een onterecht betwiste vordering? RechtNet Advocaten wordt regelmatig ingeschakeld om deze situaties op te lossen. Daarbij moet een onderscheid worden gemaakt tussen onbetwiste vorderingen en betwiste vorderingen.

Onbetwiste vordering versus betwiste

Als een partij de vordering erkent of hier geen verweer tegen voert, is dit een onbetwiste vordering. Vaak wordt een openstaande vordering echter betwist. Een partij is het oneens met de tegen hem ingestelde vordering. Inmiddels kennen we bij RechtNet Advocaten bijna alle smoezen wel van bedrijven die niet willen betalen. Of bedrijven die betaling van facturen alsmaar blijven uitstellen.

Hier volgen een aantal voorbeelden:
‘Ik heb het bedrag zojuist overgemaakt’ (terwijl dit niet het geval is)
‘Dan moet je bij onze administratie zijn’ (beetje lastig als het een eenmanszaak is)
‘Is het geld nog niet binnen? Maar ik heb allang betaald’ (een keiharde leugen)

Met zulke smoezen lukt het partijen vaak om extra tijd te rekken. Dat leidt tot extra kosten voor bedrijven. RechtNet Advocaten helpt u graag om deze vorderingen zo snel mogelijk – en vrijwel altijd kosteloos – geïncasseerd te krijgen. Daarnaast krijgen ondernemers wel eens te maken met onterecht betwiste vorderingen. Dit kan tot lastige situaties leiden. Wat kun je doen als een vordering wordt betwist? Eerst moet worden gekeken naar de reden waarom dit gebeurt.

Factuur aanvechten

Een vordering is vaak gebaseerd op een overeenkomst. Partij A kan bijvoorbeeld een overeenkomst hebben met partij B om een product te leveren. Vervolgens heeft A een vordering tot betaling op B. De geleverde producten moeten immers ook betaald worden.
Er zijn veel redenen voor een schuldenaar om de factuur aan te vechten. Het is belangrijk om de exacte reden te weten waarom een schuldenaar de vordering niet betaalt.

Afhankelijk daarvan kan worden bepaald of het verstandig is om een incassotraject op te starten. Bij een betwiste vordering vindt de klant dat hij een geldige reden  heeft om niet te betalen. Een vordering wordt een betwiste vordering als de andere partij stelt dat u bijvoorbeeld niet naar afspraak heeft geleverd. Goederen kunnen bijvoorbeeld te laat zijn geleverd. Of spullen zijn beschadigd bij aflevering. Verder vormen onenigheid over de overeenkomst of algemene voorwaarden vaak aanleiding voor een betwiste vordering. Om een zo’n vordering succesvol te incasseren is het raadzaam om een incasso advocaat in te schakelen.

Onbetwiste vordering?

Onze advocaten staan vrijblijvend voor u klaar. Zij helpen u graag met concrete adviezen over uw overeenkomst en algemene voorwaarden. Op die manier kunt u betwiste vorderingen in de toekomst voorkomen. Wij kunnen ook uw vordering incasseren incasso’s innen.

Meer weten over dit onderwerp? Neem dan contact op met Rechtnet Advocaten via info@rechtnet.nl of bel naar 073 – 615 43 11.

MEER INFORMATIE ONTVANGEN?

Vul het formulier in voor meer informatieSluiten