Beoordeling door klanten: 8,6/10 - 164 beoordelingen

Afwijzing verzoek WSNP

Afwijzing verzoek WSNP

Is uw verzoek tot toetreding tot de wet schuldsanering geweigerd?

Bent u geconfronteerd met een afwijzing verzoek WSNP (Wettelijke Schuldsanering Natuurlijke Personen), kunt u hiertegen rechtsmaatregelen nemen. U dient binnen 8 dagen hoger beroep in te stellen gaan bij het gerechtshof. U dient zodoende snel te handelen, indien u uw rechten wil laten gelden. Er geldt hier een verplichte procesvertegenwoordiging door een advocaat. U kunt dus niet zelf hoger beroep instellen.

Redenen afwijzing verzoek WSNP

De rechtbank kan het verzoek tot toetreding tot de WSNP op verschillende gronden afwijzen. Dit kan bijvoorbeeld in gevallen als de schulden vijf jaar voorafgaande aan het verzoek tot WSNP niet te goeder trouw zijn ontstaan. Hierbij kan bijvoorbeeld worden gedacht aan excessief koopgedrag en het ontstaan van strafrechtelijke schulden zoals het veroorzaken van verkeerboetes. Tevens kan een eerder uitgesproken faillissement of schuldsanering een reden zijn om het verzoek WSNP af te wijzen. Alle gronden voor toe- of afwijzing staan uitgewerkt in artikel 88 van de Faillisementswet.

Wat geschiedt er indien u geen hoger beroep instelt?

Indien u geen hoger beroep instelt, kunt u op een later moment alsnog een nieuw verzoek indienen tot toetreding tot de WSNP. Meestal dient er dan opnieuw contact te worden opgenomen met de Kredietbank om het minnelijke traject nogmaals te doorlopen. Hier gaat dan weer veel tijd mee verloren. Het is in veel gevallen verstandiger om hoger beroep in te stellen. Na toetreding krijgt u in ieder geval rust omdat een bewindvoerder al uw zaken gaat regelen. RechtNet Advocaten kan u hier uitgebreid over adviseren.

Gratis rechtsbijstand bij afwijzing verzoek WSNP

In de meeste gevallen komt u in aanmerking voor een toevoeging. Deze kan door ons worden aangevraagd bij de Raad voor Rechtsbijstand. Indien de toevoeging wordt verleend, kunnen wij u kosteloos bijstaan en behoeft u slechts een kleine eigen bijdrage te voldoen.

Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie

Heeft u vragen over de afwijzing verzoek WSNP en wenst u hoger beroep in te stellen, kunt u vrijblijvend contact opnemen met één van onze specialisten op telefoonnummer (073) 615 43 11 of mailen naar info@rechtnet.nl. Wij geven u raad en geven u ook aan wat uw kansen zijn voor uw zaak. En om het nog gemakkelijker voor u te maken is het eerste gesprek met een ervaren advocaat geheel gratis!

MEER INFORMATIE ONTVANGEN?

Vul het formulier in voor meer informatieSluiten