Beoordeling door klanten: 8,6/10 - 164 beoordelingen

Beëindiging WSNP

Beëindiging WSNP

Uit de schuldsanering gezet

Bent u geconfronteerd met de beëindiging WSNP omdat uw bewindvoerder een verzoek tot tussentijdse beëindiging van de WSNP heeft gedaan, welke door de rechtbank is gehonoreerd. Dan kunt u binnen 8 dagen nog in hoger beroep gaan bij het gerechtshof. U dient zodoende snel te handelen, indien u uw rechten wil laten gelden.

Redenen tussentijdse beëindiging WSNP

De aan u toegewezen bewindvoerder kan een verzoek tot beëindiging WSNP doen in de volgende gevallen:
– U heeft nieuwe schulden laten ontstaan;
– U voldoet niet aan de verplichting(en), bijvoorbeeld de plicht te solliciteren;
– U verstrekt de bewindvoerder onvoldoende informatie;
– De maandelijkse afdrachten worden door u niet voldaan;

Wat geschiedt er indien u geen hoger beroep instelt?

Indien u geen hoger beroep instelt, wordt met de tussentijdse beëindiging van de WSNP tevens het faillissement uitgesproken. Wanneer u geen actie onderneemt, zal u derhalve geen schone lei worden verstrekt. Dit heeft tot gevolg dat alle schuldeisers zich direct na het opheffen van het faillissement zich weer volledig op u mogen verhalen. U zult dan weer direct deurwaarders aan uw deur krijgen die overal beslag op komen leggen met alle nare gevolgen van dien.

Instellen hoger beroep?

In hoger beroep beoordeelt het gerechtshof uw zaak opnieuw. Tot de datum van de behandeling heeft u nog de mogelijkheid om bepaalde zaken op te lossen. U krijgt zodoende volledig nieuwe kans om in de WSNP te blijven en uiteindelijk een schone lei te krijgen zodat u geheel schuldenvrij bent.

Gratis rechtsbijstand

In de meeste gevallen komt u in aanmerking voor een toevoeging. Deze kan door ons worden aangevraagd bij de Raad voor Rechtsbijstand. Indien de toevoeging wordt verleend, kunnen wij u kosteloos bijstaan en behoeft u slechts een kleine eigen bijdrage te voldoen.

Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie

Heeft u vragen over de beëindiging WSNP, kunt u vrijblijvend contact opnemen met een van onze insolventiespecialisten op telefoonnummer (073) 615 43 11 of mailen naar info@rechtnet.nl.
Wij geven u raad en geven u ook aan wat uw kansen zijn voor uw zaak. En om het nog gemakkelijker voor u te maken is het eerste gesprek met een ervaren advocaat geheel gratis!

MEER INFORMATIE ONTVANGEN?

Vul het formulier in voor meer informatieSluiten