Beoordeling door klanten: 8,6/10 - 164 beoordelingen

Bijna failliet ?

Bijna failliet

Bijna failliet?

Gaat uw onderneming bijna failliet omdat uw schuldeisers u het vuur aan de schenen leggen, dan zijn er nog mogelijkheden om uw bedrijf te redden. Zo kunt u overgaan tot het indienen van een verzoek tot surseance van betaling of pogen een buitengerechtelijk akkoord te bereiken met al uw schuldeisers. Daarnaast kunt u verweer voeren tegen een aangevraagd faillissement. Vaak zijn er nog redelijk wat opties om een dreigend faillissement van uw onderneming af te wenden. Zo kunt u als u bijna failliet gaat bijvoorbeeld een surseance van betaling van betaling aanvragen en daarmee uitstel van betaling creëren. Op deze manier wordt een dreigend faillissement voorkomen. Een verzoek tot surseance kunnen wij voor u aanvragen. Zo’n surceanceverzoek mogen uitlsuitend advocaten aanvragen omdat het verzoek bij de rechtbank moet worden ingediend.

Surseance van betaling

Bij een surseance van betaling wordt er een bewindvoerder (= meestal een zeer ervaren advocaat) benoemd die samen met u het bedrijf gaat runnen. Deze gaat samen met u uw bedrijf herstructureren en winstgevend maken. Uw schuldeiser mogen even geen juridische maatregelen tegen u treffen. Eerder gelegde beslagen komen te vervallen. Er geldt als eis dat er wel toekomstmuziek in uw bedrijf dient te zitten.  Veel surseances eindigen alsnog in een faillissement. Dit heeft meestal te maken met onvodoende begeleiding. Begeleiding die we vanuit RechtNet Advocaten zeer goed kunnen geven.

Buitengerechtelijk akkoord als oplossing voor het bijna failliet gaan

Er bestaat ook een mogelijkheid om uw schuldeisers buitengerechtelijk aan te schrijven en hen te verzoeken om in te stemmen met een sanering van uw schulden. Met een juiste onderbouwing van uw financiële positie wordt daar door de meeste bedrijven mee ingestemd. Desnoods wordt de schuldeiser die niet wenst in te stemmen in rechte betrokken om zodoende instemming af te dwingen. De advocaten van RechtNet Advocaten zijn gespecialiseerd in het begeleiden bij buitengerechtelijke akkoorden.

Verweer tegen een aangevraagd faillissement

Misschien wordt u geconfronteerd met een onterecht faillissementsverzoek. Daar valt dan eenvoudig verweer tegen te voeren. Hier hebben wij jarenlange ervaring in. Bij betwiste vorderingen waar geen vonnis voor is behaald, bestaat er een grote kans op afwijzing van het faillissementsverzoek.

In sommige gevallen valt er echter niets meer te ondernemen tegen het dreigende faillissement. Ook in deze gevallen kunnen we u van praktische tips voorzien om het faillissement te overleven zonder al te veel kleerscheuren. U kunt denken aan het voorkomen van bijvoorbeeld bestuurdersaansprakelijkheid enzovoorts.

Vrijblijvend advies als u bijna failliet gaat?

Onze faillissementsrechtadvocaten zijn u graag van dienst. Neem vrijblijvend contact op als u bijna failliet gaat met nummer 073 – 615 43 11 of stel uw vraag via ons webformulier.

U kunt ook een chatsessie aangaan met één van onze ervaren advocaten.

MEER INFORMATIE ONTVANGEN?

Vul het formulier in voor meer informatieSluiten