Beoordeling door klanten: 8,6/10 - 164 beoordelingen

Contactverbod aanvragen

Incassobureau Advocaat

Wij regelen voor u dat gewenste contactverbod

Wilt u een contactverbod aanvragen omdat u wordt lastiggevallen door een ex, ‘vriend’, familielid, buurtgenoot of een totaal onbekende? De specialisten van RechtNet Advocaten bieden u graag het juiste advies en passende ondersteuning, zodat u correct dit verbod kunt aanvragen. Een contactverbod kan de gedaagde partij een verbod opleggen zich in een bepaald gebied te bevinden en contact te zoeken met de aanklager. Benader RechtNet Advocaten via 073-6154311 voor begeleiding als u een contactverbod wilt aanvragen.

Verschillende redenen voor het aanvragen van een contactverbod

Er kunnen verschillende redenen ten grondslag liggen aan het opeisen van een contact- of straatverbod. In de meeste gevallen is er sprake van stalking. Er is sprake van stalking als u last u heeft van herhaaldelijk, ongewenst gedrag en dit een negatief effect op uw leven en uw welzijn heeft. Voelt u zich angstig, geïrriteerd, gestresst en vol wantrouwen? Dan is het verstandig een contactverbod aan te vragen via een ervaren advocaat. Onze advocaten zetten alles op alles om uw recht te behalen. Neem contact met ons op en geef aan ons door wat uw situatie is. Dan helpen wij u stapsgewijs met het aanvragen van het verbod.

Hoe wilt u het verbod aanvragen?

Een contact- of straatverbod kunt u in werking stellen via een kort geding of via het strafrecht. Bij beide keuzes is het verstandig zowel getuigen als een advocaat in te schakelen. Getuigen kunnen de ernst van de situatie bevestigen en daarmee de eis tot een straat- of contactverbod kracht bijzetten. Een advocaat kan contact opnemen met de officier van justitie. Dit kan ervoor zorgen dat laatstgenoemde het straat- en/of contactverbod eist. Ook kan onze advocaat een voegingsformulier voor u opstellen en indienen om zodoende schadevergoeding te eisen. Als u kiest voor een kort geding, is het inschakelen van een advocaat verplicht. Benader ons als u hier meer informatie over wenst.

Voordelen van het aanvragen via het strafrecht

Overweegt u te kiezen voor een verbod via de strafrechtelijke weg? Dan geniet u van de volgende voordelen:

  • Lage kosten voor het traject
  • Officier van justitie levert bewijs
  • Mogelijkheden tot schadevergoeding
  • Geen risico op proceskostenveroordeling
  • Bij overtreding vaak (direct) gevangenisstraf

Benader ons als u een contactverbod wilt aanvragen

Verlangt u naar een contactverbod voor diegene die u lastig valt? Laat de advocaten van RechtNet Advocaten u helpen. Bel naar telefoonnummer 073-6154311 of mail naar info@rechtnet.nl. Dan voorzien wij u van passend advies en actuele begeleiding tijdens het contactverbod aanvragen.

MEER INFORMATIE ONTVANGEN?

Vul het formulier in voor meer informatieSluiten