Beoordeling door klanten: 8,6/10 - 164 beoordelingen

Contactverbod aanvragen ex

Contactverbod aanvragen ex

Hoe kunt u een contactverbod aanvragen voor uw ex?

Heeft u problemen met uw ex? Dan kan het misschien verstandig zijn om hiervoor een contactverbod aan te vragen. Dit is altijd mogelijk, zeker als de situatie al ver is geëscaleerd. U kunt ervoor kiezen om dit te doen via het burgerlijk recht of het strafrecht. Laat u ook goed informeren over de verschillende mogelijkheden om het verbod te bewerkstelligen. De specialisten van RechtNet Advocaten helpen u graag zodat u in het gelijk wordt gesteld. Zijn de problemen met uw ex zo ernstig? Schakel dan meteen RechtNet Advocaten in en bel naar 073-6154311, zodat wij u kunnen helpen met een contactverbod aanvragen.

Wat maakt een contactverbod aanvragen mogelijk?

Een contactverbod aanvragen voor uw ex maakt het mogelijk dat de gedaagde niet schriftelijk, telefonisch of persoonlijk contact kan opnemen met u. Weet wel dat een verbod ervoor zorgt dat het contact dan ook echt met uw ex verbroken wordt. Dit heeft als u kinderen heeft ook gevolgen voor hen. Wij raden dan ook aan om hier goed over na te denken voordat u hiertoe besluit. RechtNet Advocaten helpt u graag in de situatie met uw ex.

Contactverbod aanvragen en het kort geding

Het is mogelijk om via een kort geding een verbod te bereiken. Tevens is het mogelijk om in combinatie met het verbod een dwangsom op te stellen. Als het verbod overtreden wordt kan de dwangsom in werking worden gesteld. Wordt het verbod niet gehonoreerd? Dan kan via de advocaat een deurwaarder ingeschakeld worden. Een vereiste hierbij is dat er wel twee getuigen nodig zijn die hebben gezien dat het verbod is overtreden. Is dit het geval? Dan kan de deurwaarder overgaan tot het vorderen van de dwangsom.

Het strafrecht inschakelen voor uw ex

Overweegt u om een contactverbod aan te vragen via het strafrecht? Dit zal gaan via de officier van justitie. Deze zal de rechter vragen om de gedaagde een aantal voorwaarden op te leggen. Het is zelfs mogelijk om een proeftijd in te stellen. Tijdens deze proeftijd is het verboden om voor de veroordeelde bij u in de straat te komen.

Contact over contactverbod aanvragen voor uw ex

Een verbod is niet zomaar geregeld. Er komt het één en ander bij kijken en het is dan ook aan te raden om u hier door een specialist in te laten begeleiden. U kunt bijvoorbeeld de specialisten van RechtNet Advocaten inschakelen. U kunt ons bellen op 073-6154311 of stuur een mail naar info@rechtnet.nl. RechtNet Advocaten helpt u met een contactverbod aanvragen voor uw ex.

MEER INFORMATIE ONTVANGEN?

Vul het formulier in voor meer informatieSluiten