Beoordeling door klanten: 8,6/10 - 164 beoordelingen

Contactverbod na huiselijk geweld

Contactverbod na huiselijk geweld

Contactverbod na huiselijk geweld

Na huiselijk geweld kan het verstandig zijn om een contactverbod op te laten leggen. U kunt te allen tijde een verbod aanvragen. Dit kan via het strafrecht of het burgerlijk recht. Laat u ook goed adviseren over de verschillende manieren die u kunt inzetten om het verbod te bereiken. U kunt de specialisten van RechtNet Advocaten inschakelen om u te begeleiden en te adviseren om het verbod te bewerkstelligen. Na huiselijk geweld wilt u een veilig gevoel. U wilt ook dat dit in toekomst niet meer gebeurt. Bel daarom RechtNet Advocaten op 073-6154311. Wij helpen u met het regelen van een contactverbod.

Waar zorgt een contactverbod voor?

Als het contactverbod na huiselijk geweld in werking is gesteld, mag de veroordeelde op geen enkele manier schriftelijk, persoonlijk of telefonisch contact met u opnemen. Denk ook goed na over de gevolgen als u de procedure gestart bent na huiselijk geweld. Want daarna is er ook echt geen contact meer mogelijk. Heeft u vragen over hoe te handelen? Of wilt u weten wat in uw situatie het beste is? Wij van RechtNet Advocaten helpen u graag. Samen zullen wij kijken hoe te handelen na huiselijk geweld in uw situatie.

Een kort geding voor een contactverbod

U kunt ervoor kiezen om door middel van een kort geding een verbod te realiseren. Ook is het mogelijk om een dwangsom te koppelen aan het verbod. Deze wordt bij overtreding opeisbaar. Bent u in het gelijk gesteld met het verbod en houdt de veroordeelde zich hier niet aan? Dan kan er een deurwaarder ingeschakeld worden via de advocaat. Er zijn wel tenminste twee getuigen nodig die gezien hebben dat het verbod is overtreden. Als dit zo is, kan de deurwaarder de dwangsom vorderen.

Na huiselijk geweld het strafrecht inschakelen

Wilt u een contactverbod bereiken via het strafrecht? Dan gaat deze eis via de officier van justitie. De officier van justitie kan aan de rechter vragen om bepaalde voorwaarden te stellen aan gedaagde. Ook kan er een proeftijd ingesteld worden door middel van een “bijzondere voorwaarde”. Hierdoor kan de gedaagde ook voor een bepaalde tijd niet bij de eiser in de straat komen.

Wij helpen u met een contactverbod na huiselijk geweld

Voordat u overgaat tot een verbod wilt u graag het één en ander weten over de stappen die u zult moeten ondernemen. De specialisten van RechtNet Advocaten adviseren en helpen u hier graag mee. Wij hebben de ervaring en kennis die wij zullen gebruiken om u in het gelijk te stellen. U kunt ons bellen op 073-6154311 of stuur een mail naar info@rechtnet.nl. Wij helpen u met een Contactverbod na huiselijk geweld.

MEER INFORMATIE ONTVANGEN?

Vul het formulier in voor meer informatieSluiten