Beoordeling door klanten: 8,6/10 - 164 beoordelingen

Contactverbod regels

Contractverbod

Wat houdt een contactverbod precies in?

Een contactverbod legt bepaalde regels op aan de gedaagde. Wilt u een contactverbod aanvragen? Laat u dan adviseren, ondersteunen en begeleiden door de specialisten van RechtNet Advocaten. Wij informeren u uitvoerig over de regels van het verbod. Daarnaast zetten wij alles op alles om u in uw recht te stellen en u te verlossen van de overlast. Lees verder als u meer wilt weten over een contactverbod en haar regels of benader RechtNet Advocaten meteen via 073-6154311

Meer informatie over de regels van een contactverbod

Als een gedaagde een contactverbod is opgelegd, is deze verboden persoonlijk, schriftelijk, telefonisch of anderszins contact op te nemen met de eiser. Ook het lastigvallen in de omgeving van de woning of het leefgebied van de eiser kan hierin opgenomen worden. We spreken dan van een straatverbod. Welke regels u precies op wilt leggen aan de gedaagde, ligt aan het soort verbod dat u aan wilt vragen. Bedenk voor uzelf daarom goed in hoeverre u geen contact (meer) met de gedaagde wenst. U kunt namelijk een algeheel of een partieel verbod aanvragen.

De verschillen in regels naar gelang het verbod

Meestal wordt in elk contact- of straatverbod opgenomen dat de gedaagde geen toegang (meer) krijgt tot de woning van de eiser. Daarnaast kunt u kiezen voor een algeheel of partieel verbod. Bij eerstgenoemde wordt elke communicatie, op welke wijze ook, beschouwd als een directe inbreuk op de persoonlijke levenssfeer. Bij een partieel verbod kan vastgelegd worden dat noodzakelijke contacten wel plaats mogen vinden, hetzij binnen bepaalde tijden, op bepaalde locaties en met respect. Verbreekt de gedaagde deze afspraken? Dan volgen er sancties.

Sancties als iemand zich niet aan de regels houdt

Er zijn drie soorten sancties als het verbod overtreden wordt. Een dwangsom, de ‘sterke arm’ of lijfsdwang. Bij de dwangsom is de gedaagde bij elke overtreding een geldboete verschuldigd. Naast de dwangsom kunt u een machtiging ‘sterke arm’ krijgen. Hiermee kunt u, bij een overtreding, de stalker uit een bepaald gebied laten verwijderen. Geeft de dwangsom onvoldoende aanmoediging tot naleving van het verbod? Dan is lijfsdwang mogelijk en wordt de gedaagde ingesloten.

Wij informeren u graag over het contactverbod en haar regels

Wilt u een contactverbod aanvragen? Of bent u benieuwd naar welke afspraken en sancties erbij horen? Neem dan contact op met RechtNet Advocaten. Bel naar 073-6154311 of mail naar info@rechtnet.nl. Wij helpen u graag met het aanvragen van een contactverbod met de regels die in uw situatie gewenst zijn.

MEER INFORMATIE ONTVANGEN?

Vul het formulier in voor meer informatieSluiten