Beoordeling door klanten: 8,6/10 - 164 beoordelingen

Faillissement aanvragen

Faillissement aanvragen

Een faillissement aanvragen kunt u zelf verzorgen wanneer u of uw onderneming niet meer in staat is de lopende en of toekomstige verplichtingen te voldoen. Hoe vervelend ook, soms is een faillissement noodzakelijk om met een schone lei weer te kunnen beginnen. Maar hoe vraagt u een faillissement aan en waar moet u aan denken? Het beste kunt u contact opnemen met de Centrale Informatiebalie van de bevoegde rechtbank waar uzelf of uw bedrijf is gevestigd. Soms is het echter niet nodig dat u failliet gaat en zijn er nog tal van andere mogelijkheden om uw bedrijf te redden. Ga derhalve niet zomaar uw faillissement aanvragen.

Neem voor gedegen advies contact op met één onze ervaren advocaten en bel op nummer 073 615 43 11 of stel uw vraag via ons webformulier op de rechterzijde van deze pagina.

Uw faillissement aangevraagd?

Het kan ook zijn dat schuldeisers uw faillissement hebben aangevraagd. Er zijn vele manieren om u te verweren tegen een aangevraagd faillissement. Het is zeer verstandig over het aangevraagde faillissement juridisch advies in te winnen. Over het algemeen is het voeren van gedegen verweer tegen een aangevraagd faillissement een kunst. Wanneer deze goed wordt uitgevoerd, zal er een afwijzing van het aangevraagde  faillissement volgen. U wordt dan niet failliet verklaard en kunt uw pijlen weer gaan richten op ondernemen.

Schuldeisers die uw faillissement aanvragen temperen

Er zijn ook andere manieren om uitsel van betaling te verkrijgen of om niet failliet te hoeven gaan. Zo kan er bijvoorbeeld worden gedacht – indien u een bedrijf heeft – aan het aanvragen van een surseance. Tevens kunt u pogen om een buitengerechtelijk akkoord tot stand te brengen om zo een dreigend faillissement af te wenden.

Vrijblijvend advies over faillissement aanvragen?

Onze ervaren faillissementsrechtadvocaten zijn u graag van dienst. Neem voor een vrijblijvend advies over faillissement aanvragen contact op met 073 – 615 43 11 of info@rechtnet.nl

Ook kunt u uw vragen online stellen via ons webformulier of een chatsessie met één van onze ervaren advocaten aangaan.

MEER INFORMATIE ONTVANGEN?

Vul het formulier in voor meer informatieSluiten