Beoordeling door klanten: 8,6/10 - 164 beoordelingen

Illegale kamerverhuur/overlast wonen

Illegale kamerverhuur/overlast wonen

Illegale kamerverhuur/overlast wonen?

Een veel voorkomend probleem is de overlast voortvloeiend uit illegale kamerverhuur wat zorgt voor ovelast bij wonen. Zo worden er teveel mensen gepropt in eengezinswoningen en/of appartementen. Deze vorm van illegaal wonen is op zich meestal niet het probleem, maar de overlast ervan wel. Het gaat dan bijvoorbeeld om parkeeroverlast, overlast door fietsen op de stoep, geluidoverlast etc.

Heeft u een vraag met betrekking tot overlast bel dan geheel vrijblijvend met één van onze ervaren advocaten op nummer 073 615 43 11 of stel uw vraag via ons webformulier op de rechterzijde van deze pagina.

Wettelijk kader illegale kamerverhuur

Het wettelijke kader voor illegale kamerverhuur is met name de Huisvestingswet en de gemeentelijke Huisvestingsverordening. Daarin is kort samengevat bepaald dat het verboden is zonder vergunning huizen op te delen. Het doel is te voorkomen dat er teveel mensen in één woning komen te wonen. Dat veroorzaakt namelijk overlast bij het wonen.

Hoe om te gaan met overlast bij het wonen?

Gemeentes weten zich vaak geen raad met de overlast rondom het wonen als gevolg van de illegale kamerverhuur en doen vaak niets aan de problemen. Dat is niet zoals het hoort. De gemeentes dienen de hiervoor geldende regels te handhaven. De gespecialiseerde bestuursrechtadvocaten van RechtNet Advocaten kunnen u helpen om dat af te dwingen. Zij weten de overheid in beweging te krijgen zodat uw problemen worden opgelost.

Vrijblijvend advies bij woonoverlast?

Onze bestuursrechtadvocaten zijn u graag van dienst. Neem voor een vrijblijvend advies bij overlast bij het wonen direct contact op met 073 – 615 43 11 of info@rechtnet.nl. Een bestuursrecht advocaat staat u graag te woord!

Ook kunt u uw vraag online stellen via ons online webformulier of een chatsessie aangaan met één van onze ervaren advocaten.

MEER INFORMATIE ONTVANGEN?

Vul het formulier in voor meer informatieSluiten