Beoordeling door klanten: 8,6/10 - 164 beoordelingen

Merkinbreuk

Merkinbreuk
Wanneer uw merknaam geregistreerd is, heeft u het exclusieve recht op het gebruik van het merk. Dat betekent dat u kunt optreden tegen iemand die een hetzelfde merk gebruikt of een teken dat er sterk op lijkt. Ook kan de merkhouder optreden tegen inbreukmakende handelsnamen en domeinnamen.

Wanneer is er sprake van inbreuk?

Er is echter pas sprake van inbreuk indien er door het gebruik van het overeenstemmende merk verwarring kan ontstaan, het afbreuk doet aan de reputatie of het onderscheidend vermogen van uw merk of meeprofiteert van de bekendheid daarvan.

Juridische acties

U kunt bij de rechter een verbod op het gebruik van het inbreukmakende merk, de handelsnaam

Vragen over intellectuele eigendomsrechten? Neem contact op met RechtNet Advocaten op nummer 073 – 6154311 en krijg Gratis Advies!

of domeinnaam eisen of een schadevergoeding. Het is echter lang niet altijd zeker dat de rechter zal oordelen dat er daadwerkelijk sprake is van inbreuk. Daarnaast kan de proceskostenveroordeling in IE- zaken zeer hoog oplopen waardoor het vaak verstandiger is om tot een oplossing te komen voordat men gaat procederen. Wij kunnen hierbij helpen en bemiddelen.

Oppositie

Uw merkenrecht kan ook geschonden worden doordat iemand een overeenstemmend merk inschrijft bij een merkenregisiter. Tegen deze vorm van inbreuk kunt u optreden door het instellen van oppositie. Dat wil zeggen dat u bezwaar maakt tegen de inschrijving van het inbreukmakende merk. Wordt de oppositie toegewezen, dan wordt het merk niet ingeschreven. Wij kunnen u van dienst zijn bij het voeren van een oppositieprocedure.

 

MEER INFORMATIE ONTVANGEN?

Vul het formulier in voor meer informatieSluiten