Beoordeling door klanten: 8,6/10 - 164 beoordelingen

Omgevingsvergunning, melding milieubeheer of Activiteitenbesluit?

Omgevingsvergunning, melding milieubeheer of Activiteitenbesluit

Omgevingsvergunning, melding milieubeheer of Activiteitenbesluit

Bedrijven zijn gebonden aan allerhande milieuvoorschriften op het gebied van onder meer geluid, energie, afvalstoffen, lucht en bodem. Bedrijven zijn afhankelijk van hun activiteiten in het Activiteitenbesluit onderverdeeld in type A-, B- of C-inrichting. Tot welke bedrijven u behoort staat opgenomen in het besluit. Voor vragen hierover belt u gerust met één van onze medewerkers.

Heeft u een vraag bel dan geheel vrijblijvend met één van onze ervaren advocaten op nummer 073 615 43 11 of stel uw vraag via ons webformulier op de rechterzijde van deze pagina.

Type A: Geen melding, geen omgevingsvergunning nodig

Dit type bedrijf belast het milieu niet of nauwelijks. Deze bedrijven hoeven geen omgevingsvergunning aan te vragen en hoeven zich wat betreft de  milieuregels slechts te houden aan de algemene regels van het Activiteitenbesluit. Zij hoeven geen melding te doen en ook geen vergunning aan te vragen. Bedrijven van dit type zijn onder andere kantoren en parkeergarages.

Type B: Melding milieubeheer

Dit type bedrijf belast het milieu wat meer. Deze bedrijven hoeven voor het starten en voor het veranderen van de bedrijfsactiviteiten weliswaar geen omgevingsvergunning aan te vragen, maar moeten wel een melding doen bij de gemeente. Bedrijven van dit type zijn onder andere cafés, restaurants, garagebedrijven, transportbedrijven, tankstations en winkels.

Type C: Omgevingsvergunning nodig voor het oprichten, veranderen of in werking hebben van een milieu-inrichting

Dit type bedrijf belast het milieu op grote schaal en heeft een omgevingsvergunning nodig voor het oprichten, veranderen of in werking hebben van het bedrijf c.q. bedrijfsprocessen.

Vrijblijvend een gesprek met een bestuursrechtadvocaat!?

Onze bestuursrechtadvocaten zijn u graag van dienst. Wilt u weten of wel of niet een omgevingsvergunning nodig is, neem voor vrijblijvend advies direct contact op met 073 – 615 43 11 of mail uw vraag naar info@rechtnet.nl. Onze bestuursrechtadvocaten staan u graag bij!

U kunt voor uw vragen ook gebruik maken van ons online webformulier. Er zal zo spoedig mogelijk contact met u worden opgenomen.

Of ga een chatsessie aan met één van onze ervaren advocaten als zij online zijn!

MEER INFORMATIE ONTVANGEN?

Vul het formulier in voor meer informatieSluiten