Beoordeling door klanten: 8,6/10 - 164 beoordelingen

Overlast bij wonen

Incassobureau Advocaat

Overlast bij wonen

Er treden veel problemen op als er sprake is van illegaal wonen in de vorm van kamerverhuur in eengezinswoningen en of appartementen. Over het algemeen worden er teveel mensen ondergebracht in deze woningen of appartementen. Deze vorm van illegaal wonen is op zich meestal niet het probleem, maar de overlast bij wonen veroorzaakt door die bewoners wel. Het gaat dan bijvoorbeeld om parkeeroverlast, overlast door teveel fietsen op de stoep, geluidoverlast en ga zo maar door. Het gaat veelal om studentenhuizen of panden waar veel buitenlandse arbeiders worden ondergebracht.

Wettelijk kader

Het wettelijke kader voor illegale kamerverhuur is voornamelijk de Huisvestingswet alsmede de gemeentelijke Huisvestingsverordening. Hierin is kort samengevat dat het verboden is om huizen zonder vergunning op te delen, met als doel het voorkomen dat er teveel mensen in één huis terecht komen. Dat veroorzaakt namelijk veel overlast. Er zijn echter genoeg verhuurders die zich niet houden aan de wetgeving en toch panden opdelen zonder de vereiste vergunning hiervoor. Hierover kunt u navraag doen bij de gemeente waar u woont.

Hoe om te gaan met overlast bij wonen?

Gemeentes weten zich vaak geen raad met de overlast rondom het wonen als gevolg van de illegale kamerverhuur en doen vaak niets aan het overlast bij wonen. Dat is niet zoals het hoort. De gemeentes dienen de regels te handhaven, bij voorbeeld door middel van bestuursdwang en of het opleggen van boetes. De gespecialiseerde bestuursrechtadvocaten van RechtNet Advocaten kunnen u helpen om dat af te dwingen. Schakel derhalve op tijd ons kantoor in voordat het geheel uit de hand loopt.

Vrijblijvend advies bij overlast bij wonen?

Onze bestuursrechtadvocaten zijn u graag van dienst. Neem voor een vrijblijvend advies bij overlast bij overlast bij wonen direct contact op met 073 – 615 43 11 of info@rechtnet.nl. Een gespecialiseerde bestuursrechtadvocaat staat u graag te woord!

U kunt ook gebruik maken van ons online webformulier er daar uw vraag stellen. Dit is gratis!

MEER INFORMATIE ONTVANGEN?

Vul het formulier in voor meer informatieSluiten