Waar bent u naar op zoek?

RechtNet Advocaten

Maastricht

Beveiligingsbedrijf krijgt achterstallig abonnementsgeld alsnog betaald in Maastricht

Een bedrijf heeft een meldkamer abonnement afgesloten met een beveiligingsbedrijf, maar stopt op een bepaald moment met het betalen van abonnementsgeld. Het beveiligingsbedrijf schakelt RechtNet Advocaten in om het achterstallig abonnementsgeld alsnog betaald te krijgen en wordt door de Rechtbank in Maastricht in het gelijk gesteld.

Voor de kantonrechter in Maastricht erkent de ondernemer de betaling van de facturen voor het meldkamer abonnement te hebben opgeschort. Hij heeft dit gedaan omdat de alarminstallatie niet werkt en doet daarom een beroep op zijn opschortingsbevoegdheid. Ook stelt hij dat het beveiligingsbedrijf tot drie keer toe een afspraak om naar de alarminstallatie te kijken en deze te repareren niet is nagekomen.

Geen bewijzen

Het beveiligingsbedrijf geeft echter aan dat zij nooit een melding over een niet werkende alarminstallatie heeft ontvangen van de ondernemer. Die kan ook geen bewijzen als brieven of e-mails overleggen over de meldingen en evenmin aangeven wanneer en met wie hij contact heeft gehad bij het beveiligingsbedrijf. De rechter in Maastricht gaat er daarom vanuit dat de ondernemer niet heeft geklaagd, waardoor het beveiligingsbedrijf niet kon weten dat de alarminstallatie niet werkt. Het beroep op opschortingsbevoegdheid slaagt dus niet.

Betalingsverplichting

Daarnaast had het volgens de rechter voor de hand gelegen dat de ondernemer de overeenkomst met het beveiligingsbedrijf had laten ontbinden, wanneer zij tot drie keer toe niet is verschenen op een afspraak om naar de alarminstallatie te komen kijken. Door de overeenkomst te laten ontbinden zou tevens een einde zijn gekomen aan de betalingsverplichting. Nu het bedrijf de zaak heeft laten voortduren, loopt ook de betalingsverplichting gewoon door.

Procedurekosten

De rechtbank in Maastricht veroordeelt het bedrijf tot betaling van het achterstallig abonnementsgeld van 490 euro, vermeerderd met de wettelijke handelsrente. Verder draait zij ook op voor de buitengerechtelijke incassokosten en procedurekosten van de rechtszaak.


Ook een incassobureau in Maastricht nodig?

Heeft u ook last van wanbetalers, dan is het tijd om daar wat aan te doen. Schakel RechtNet Advocaten in als incassobureau voor uw bedrijf in Maastricht! Doordat wij in incasso gespecialiseerde advocaten in dienst hebben, kunnen wij de zaak ook voorbrengen bij de rechter zoals in de zaak die hierboven beschreven is. Zo hoeft u maar één incassobureau in Maastricht in te schakelen. Daarnaast kunt u RechtNet Advocaten ook inschakelen voor andere rechtshulp in Maastricht, zoals arbeidsrecht, ontslagrecht, bestuursrecht, huurrecht en nog veel meer. Onze advocaten staan voor u klaar!

Informeer naar de mogelijkheden van ons incassobureau in Maastricht en neem contact op via telefoonnummer 073 – 615 43 11 of via het mailadres info@rechtnet.nl.