Huurder veroordeelt tot betaling van huurachterstand in Nijmegen

Omdat een huurder van een recreatieve woonruimte in Gelderland nalaat om zijn maandelijkse huur volledig te betalen, schakelt de verhuurder RechtNet Advocaten in. Met succes, want de kantonrechter in Nijmegen veroordeelt de huurder tot betaling van de huurachterstand van ruim 2.500 euro.

De huurder en verhuurder sluiten in 2014 een huurovereenkomst voor vijf maanden, die zonder opzegging doorloopt voor dezelfde periode. De huurder betaalt maandelijks 600 euro huur en 150 euro voor servicekosten. Dat gaat goed tot in juli 2018. Op dat moment stopt de huurder echter om de volledige huur te betalen, ondanks een betalingsherinnering en twee wettelijke aanmaningen. Als de huurachterstand is opgelopen tot ruim 2.500 euro besluit de verhuurder om de zaak voor te laten komen bij de kantonrechter in Nijmegen. Hij wil daarmee bereiken dat de huurder alsnog overgaat tot betaling van de huurachterstand én tot betaling van de huur voor de resterende maanden tot de verhuurder de recreatieve woning heeft ontruimd en verlaten.

Geen huurprijsvermindering

De verhuurder erkent dat hij een huurachterstand heeft, maar vindt dat hij de betaling mocht opschorten vanwege gebreken aan de schuur, vlonder en douchebak. Omdat deze gebreken het huurgenot verminderen vindt hij zelfs dat hij aanspraak maakt op een schadevergoeding op grond van wanprestatie van de verhuurder. De tegenvorderingen van de huurder worden door de kantonrechter niet toegewezen, omdat die voor wat betreft de schuur en vlonder onvoldoende kan onderbouwen dat deze gebreken leiden tot een beperking van het huurgenot. Daardoor heeft hij ten aanzien van deze zaken geen recht op huurprijsvermindering. De kapotte douchebak is volgens de rechter wel een gebrek dat het huurgenot vermindert. Maar de huurder heeft dit niet direct gemeld aan de verhuurder en is de douche toch blijven gebruiken, waardoor extra vochtschade is ontstaan. De kantonrechter komt daarom tot de conclusie dat de huurder ook ten aanzien van de douchebak geen recht heeft op huurprijsvermindering.

Huurovereenkomst

In zijn beoordeling stelt de kantonrechter in Nijmegen de verhuurder in het gelijk. De huurder wordt veroordeeld tot betaling van de huurachterstand van 2.553 euro. Verder moet hij ook de huur en servicekosten betalen voor de laatste maanden van de huurovereenkomst in zijn geheel betalen.


Schakel ook RechtNet Advocaten in voor huurrecht in Nijmegen

RechtNet Advocaten is niet alleen in Nijmegen maar in heel Nederland in te schakelen voor zaken met betrekking tot huurrecht. Onze specialisten weten precies hoe ze u kunnen helpen en ervoor zorgen dat u uw recht behaalt. Daarnaast zijn we ook als incassobureau werkzaam in Nijmegen en omgeving, net als dat we specialisten hebben op het gebied van arbeidsrecht, auteursrecht, faillissementsrecht en nog veel meer rechtsgebieden.

Wilt u graag wat meer weten over hoe wij dit aanpakken of heeft u advies nodig? Aarzel dan niet en neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek. Dit kunt u doen door te bellen naar 073-6154311 of door te mailen naar info@rechtnet.nl.