Particulier krijgt leningen alsnog terugbetaald in Rotterdam

In een civiele procedure voor de rechtbank in Rotterdam eiste een particulier onlangs terugbetaling van 13.900 euro door de persoon, aan wie hij dit bedrag in vijf verschillende leningen heeft verstrekt. Daar komt nog een deel aan rente bij. Hij schakelde RechtNet Advocaten met succes in om hem hierbij te ondersteunen.

De twee personen hebben de leningen voor een totaalbedrag van 13.900 euro onderling vastgelegd in overeenkomsten, waarbij ook een rentepercentage is afgesproken. Voor de rechtbank in Rotterdam beweert de persoon die het geld heeft geleend dat de bedragen in de overeenkomsten zijn vervalst en dat de gevorderde rente eveneens niet zo is afgesproken. Ook stelt hij een deel van het geleende geld reeds contant te hebben terugbetaald.

Leningsovereenkomsten

De rechter in Rotterdam gaat hier in zijn beoordeling echter niet in mee. De persoon die het geld heeft geleend kan op geen enkele manier aantonen of onderbouwen dat de leningsovereenkomsten vervalst zijn. Bovendien kan de lening verstrekker Whatsapp- gesprekken overleggen, waarin bedragen worden genoemd die overeenkomen met de afspraken in de leningsovereenkomsten. De bewering dat een deel van de schuld door de lener contant is afgelost, wordt door de rechter eveneens als onvoldoende onderbouwd verworpen. Dit komt mede omdat reeds een aantal afbetalingen via de bank zijn gedaan. Bovendien kan de lener geen kwitanties overleggen van contante betalingen en zijn bij de betalingen ook geen andere getuigen aanwezig geweest.

Incassokosten

De lening verstrekker maakt eveneens aanspraak op vergoeding van buitengerechtelijke incassokosten voor een bedrag van 1.105 euro. Dit bedrag is berekend volgens het Besluit vergoeding voor buitengerechtelijke incassokosten. Het bedrag van 884 euro dat de lener per bank reeds heeft terugbetaald wordt hierop in mindering gebracht. De kantonrechter veroordeelt de lener van het geld uiteindelijk tot het betalen van een bedrag van 14.121 euro aan de lening verstrekker, vermeerderd met de wettelijke handelsrente van 8 procent over elk van de geleende bedragen.


Ook een incassobureau nodig in Rotterdam?

Heeft u een bedrijf in Rotterdam en heeft u last van klanten die niet betalen? Of heeft u, net als de zaak hierboven, als particulier geld uitgeleend en dit nog steeds niet ontvangen? Dan is het tijd om een incassobureau voor uw zaak in Rotterdam in te schakelen. RechtNet Advocaten is dan het incassobureau waar u naar op zoek bent. Onze incassospecialisten zijn namelijk ook advocaat, waardoor ze uw zaak wanneer nodig ook voor de rechter kunnen brengen. Hierdoor heeft u dus alles onder één dak. U kunt bij RechtNet Advocaten daarnaast ook terecht voor een advocaat die gespecialiseerd is in huurrecht, procesrecht, strafrecht en nog veel meer. We staan u graag bij.

Wilt u graag wat meer weten over hoe wij dit aanpakken of heeft u advies nodig? Aarzel dan niet en neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek. Dit kunt u doen door te bellen naar 073-6154311 of door te mailen naar info@rechtnet.nl.