Rechtbank Utrecht legt gebieds- en contactverbod op aan dreigende ex-vriend

Na een relatie van iets meer dan een jaar maakt een vrouw het uit met haar vriend. Die kan hier niet goed mee omgaan en valt de vrouw zowel verbaal als fysiek lastig. Zij voelt zich niet meer veilig en wil met hulp van RechtNet Advocaten via een kort geding een gebieds- en contactverbod afdwingen bij de rechtbank in Utrecht.

Ondanks dat de vrouw meerdere pogingen doet om het contact te verbreken, blijft de ex- vriend haar opzoeken, lastigvallen en bedreigen. De man heeft meerdere keren haar voordeur vernield om in de woning te komen. De vrouw wil daarom dat haar ex-vriend een gebieds- en contactverbod krijgt opgelegd. De voorzieningenrechter in Utrecht constateert dat de man en vrouw een onstuimige en gecompliceerde relatie hadden met de nodige spanningen en dat de verhoudingen sinds de relatie is beëindigd alleen maar verder zijn verslechterd. Via Whatsapp en e-mail heeft de man zijn ex-vriendin duidelijk gemaakt hoe hij over haar denkt, dat hij haar uitscheldt en bedreigt.

Met rust laten

De man houdt niet op en gaat bij de vrouw langs om spullen af te geven. Zij laat hem niet binnen. Enkele dagen later, in de week voorafgaand aan het kort geding, treffen de man en vrouw elkaar in de supermarkt. Niet toevallig, want de vrouw doet daar wekelijks op dezelfde dag en rond hetzelfde tijdstip haar boodschappen, tijdens de zwemles van één van haar kinderen. De man is daarvan op de hoogte en probeert dus in korte tijd meerdere keren om zijn ex-vriendin op te zoeken, terwijl hij moet weten dat zij door hem met rust gelaten wil worden.

Behandeling

Positief noemt de voorzieningenrechter dat de man naar eigen zeggen inmiddels berust in de beëindiging van de relatie en dat hij sinds kort wordt behandeld voor zijn problemen. Deze behandeling is echter pas recent gestart. Daarom kan er nog niet vanuit worden gegaan dat de man zijn gedragingen altijd onder controle weet te houden.

Bescherming van de persoonlijke levenssfeer

Onder deze omstandigheden stelt de voorzieningenrechter in Utrecht dat de bescherming van de persoonlijke levenssfeer van de vrouw en haar kinderen de doorslag geeft boven de persoonlijke vrijheid van de ex-vriend. Die krijgt daarom een gebieds- en contactverbod opgelegd voor de duur van zes maanden. Daarin mag hij geen contact opnemen met de vrouw in de meest ruime zin van het woord en zich niet begeven in de directe leefomgeving van de vrouw.


Ook een advocaat nodig in Utrecht?

Heeft u ook een advocaat nodig in Utrecht, bijvoorbeeld een die gespecialiseerd is in familierecht, zoals in de zaak hierboven? Of heeft u eerder een advocaat in Utrecht nodig die gespecialiseerd is in andere rechtsgebieden, zoals huurrecht, arbeidsrecht of strafrecht? RechtNet Advocaten staat met de juiste specialisten voor u klaar.

Wilt u graag wat meer weten over hoe wij dit aanpakken of heeft u advies nodig? Aarzel dan niet en neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek. Dit kunt u doen door te bellen naar 073-6154311 of door te mailen naar info@rechtnet.nl.