Beoordeling door klanten: 8,6/10 - 164 beoordelingen

Rijbewijs afgepakt ?

Rijbewijs afgepakt

Rijbewijs afgepakt ?

Hieronder volgen een aantaal voorbeelden waarbij uw rijbewijs kan worden afgepakt:

  • U rijdt te gevaarlijk;
  • U heeft meer dan 570 ug/l alcohol in uw adem. Voor beginnende bestuurders is dit 350 ug/l.
  • U weigert mee te werken aan een blaastest/bloedonderzoek;
  • Overschrijding van de maximumsnelheid met 50 kilometer per uur of meer;
  • Voor bromfietsen geldt een overschrijding van 30 kilometer per uur of meer;
  • De kans is groot op herhaling van deze feiten. Dan wordt uw rijbewijs afgepakt.

Heeft u een vraag bel dan met één van onze ervaren advocaten op nummer 073 615 43 11 of vul het webformulier aan de rechterzijde van deze pagina in!

Beslissing rijbewijs ingevorderd

U krijgt een ontvangstbevestiging “rijbewijs afgepakt”. Op de beslissing staat bij wie u bezwaren kunt uiten. Dat is normaal gesproken het CVOM, hetgeen staat voor Centrale Verwerking Openbaar Ministerie. De politie dient uw afgepakte rijbewijs binnen 3 dagen naar de Officier van Justitie toe te zenden. Hij dient dan vervolgens binnen tien dagen na de dag van het afpakken van uw rijbewijs te beslissen of uw rijbewijs voor langere tijd wordt ingehouden. Wanneer dit niet nodig is, zult u het afgepakte rijbewijs terugkrijgen.

Wanneer de Officier van Justitie beslist om uw rijbewijs afgepakt te houden, kan dat voor een lange periode. De invordering c.q. het afpakken van het rijbewijs is een voorlopige maatregel. Deze wordt genomen in afwachting van de uiteindelijke uitspraak die wordt opgelegd door de politierechter danwel de straf die in samenspraak met de Officier van Justitie tot stand komt. Voorzover de politierechter een rijontzegging oplegt, worden de dagen dat het rijbewijs is afgepakt en ingehouden van de totale duur van de rijontzegging afgetrokken.

Openstaande verkeersboetes

Het kan ook zo zijn dat u verkeersboetes heeft openstaan. Dit is mede een reden waarop het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB) uw rijbewijs afpakt. Het afpakken van uw rijbewijs kan dan maximaal 4 weken duren. Om het ingevorderde rijbewijs terug te krijgen, dient u tot volledige betaling over te gaan. Daarbij kan het CJIB tevens overgaan tot inbeslagname van uw auto/motor. Er dient hierbij ook tot volledige betaling te worden overgegaan. Zelfs gijzeling behoort tot de mogelijkheden van Justitie.

Klaagschrift tegen afgepakt rijbewijs

Indien u het niet eens bent dat uw rijbewijs is afgepakt en heeft u uw rijbewijs heel hard nodig, is het mogelijk om door onze medewerkers een klaagschrift te laten opstellen. U zult eerst een gesprek hebben met een strafrechtadvocaat, waarna er een klaagschrift wordt opgesteld en ingediend. Vrij snel hierna zal de behandeling van uw zaak volgen. Van tevoren heeft u eerst een gesprek met een zeer ervaren advocaat die samen met u uw zaak doorneemt en adviseert aangaande het verloop van de zitting. U krijgt bij de behandeling van de zaak op zitting rechtsbijstand van een strafrechtadvocaat. Deze licht het ingediende klaagschrift toe en verwoord uw persoonlijke belangen.

Professioneel verweer bij rijbewijs ingevorderd

Onze strafrechtadvocaten kunnen professioneel verweer voeren tegen hetgeen de Officier van Justitie aandraagt. In de meeste gevallen slagen wij erin het ingenomen rijbewijs weer terug te krijgen. Dit hangt wel samen met de exacte feiten die er in uw zaak spelen. De inzet van onze stafrechtadvocaten is maximaal. Uit onderzoek is gebleken dat verdachten die zich laten bijstaan door strafrechtadvocaten beduidend lager worden gestraft en zij hun ingevorderde rijbewijs eerder terugkrijgen.

Voorlopig teruggave rijbewijs

De politierechter kan bepalen dat het Openbaar Ministerie het ingenomen rijbewijs voorlopig aan u dient terug te geven. Hierna volgt er dan nog een gewone behandeling van uw strafzaak. Op deze behandeling volgt de uiteindelijke straf voor de door u begane overtreding. Ook in dat geval is het aan te raden om een strafadvocaat mee te nemen.

Rijbewijs afgepakt? Ontvang vrijblijvend advies!

Onze strafrechtadvocaten willen u graag bijstaan. Als u in aanmerking komt voor een toevoeging is de bijstand zelfs gratis. Rijbewijs afgepakt? Win vrijblijvend advies in en bel met 073 – 615 43 11 of maak gebruik van ons online webformulier.

MEER INFORMATIE ONTVANGEN?

Vul het formulier in voor meer informatieSluiten