Beoordeling door klanten: 8,6/10 - 164 beoordelingen

Rijbewijs ingenomen ?

Rijbewijs ingenomen

Rijbewijs ingenomen ?

Hieronder staan voorbeelden waarbij uw rijbewijs kan worden ingevorderd:
-Als u weigert mee te werken aan een blaastest of bloedonderzoek;
-Bij de blaastest/bloedonderzoek blijkt dat uw alcoholpercentage meer is dan 1,3 promille (570 ug/l) of voor beginnende bestuurders  0,8 promille (350 ug/l);
-U heeft de maximale snelheid overschreden met meer dan 50 kilometer per uur. Voor bromfietsen gaat het een overschrijding van 30 kilometer of meer;
-Als er een grote kans bestaat op herhaling (recidivegevaar) dat u zich schuldig gaat maken aan een van bovenstaande feiten.

Heeft u een vraag bel dan met één van onze ervaren advocaten op nummer 073 615 43 11 of vul het webformulier aan de rechterzijde van deze pagina in!

Beslissing inneming rijbewijs

U krijgt een ontvangstbevestiging van het ingevorderde rijbewijs. Met wie u contact kunt opnemen, staat hierin opgenomen. Veelal is dit het CVOM hetgeen staat voor de Centrale Verwerking Openbaar Ministerie te Utrecht. Soms betreft het het Arrondissementsparket in de plaats van aanhouding. Het ingevorderde rijbewijs dient de Politie binnen 3 dagen op te sturen naar de officier van justitie. De officier van justitie moet binnen 10 dagen na de dag van de inneming van het rijbewijs over de duur hiervan beslissen (dagen in het weekend tellen mee). Wanneer een beslissing uitblijft of de beslissing valt in uw voordeel uit, krijgt u uw ingenomen rijbewijs teruggezonden.

Inneming van het rijbewijs

Wanneer de officier van justitie beslist om uw rijbewijs ingenomen te houden, kan dit voor langere termijn. De inneming en inhouding van het rijbewijs zijn voorlopige maatregelen. Deze worden genomen in afwachting van de uiteindelijke behandeling van uw zaak. In het geval een bodemrechter een rijontzegging oplegt, wordt het aantal dagen dat het rijbewijs is ingevorderd voor de duur van de rijontzegging afgetrokken.

Openstaande verkeersboetes?

Als u verkeersboetes nog niet (volledig) heeft betaald, dan kan dit ook een reden zijn dat het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB) uw rijbewijs gaat innemen. Dit kan voor een periode van maximaal 4 weken. De enige manier om uw rijbewijs dan terug te krijgen is door het volledige openstaande bedrag aan boetes te voldoen. Ze kunnen nog verder gaan door uw voertuig in beslag te nemen. Hiervoor geldt hetzelfde, eerst het volledige openstaande bedrag betalen, plus de stallings- en overbrengingskosten.

Klaagschrift indienen

Wanneer u het oneen bent dat uw rijbewijs is ingevorderd en heeft u uw rijbewijs hard nodig voor bijvoorbeeld uw werk, dan kunnen wij een klaagschrift voor u opstellen. Na het hebben van een gesprek met één van onze strafrechtadvocaten, wordt zo’n klaagschrift opgesteld en door ons ingediend. Er zal een zo spoedig mogelijke behandeling plaatsvinden, meestal binnen enkele weken. Een deskundige advocaat neemt de zaak vooraf met u door. Hij vertelt u exact wat verstandig is om te doen en wat u kunt verwachten. Als uw zaak op zitting wordt behandeld, krijgt u de juiste bijstand ter zitting van één van onze strafrechtadvocaten. Deze zal voor u het woord doen en liccht uw persoonlijke omstandigheden toe.

Professioneel verweer tegen rijbewijs ingenomen

Strafrechtadvocaten kunnen de juiste verweren voeren tegen het standpunt van de officier van justitie. Wij weten in zeer veel gevallen het ingevorderde rijbewijs terug te krijgen van zowel de officier als de rechter. Dit hangt wel af van de specifieke omstandigheden in uw zaak. Onze stafrechtadvocaten doen meer dan hun best voor u. Uit veelvuldig onderzoek is gebleken dat verdachten die zich laten bijstaan/vertegenwoordigen op zitting veel lagere straffen krijgen en/of direct hun ingenomen rijbewijs terugkrijgen.

Voorlopig teruggave rijbewijs

De rechter kan bepalen dat het Openbaar Ministerie uw ingevorderde rijbewijs voorlopig aan u dient terug te geven. Daarna volgt er nog altijd een strafbehandeling van uw zaak. Op deze zitting wordt de uiteindelijke straf aan u opgelegd voor de overtreding die u heeft begaan. Voor deze zittingen is het ook aan te raden een advocaat mee te nemen als u een lagere straf wenst.

Rijbewijs ingenomen? Ontvang vrijblijvend advies!

Onze strafrecht advocaten staan u graag te woord. In veel gevallen is de juridische hulpverlening kosteloos als u in aanmerking komt voor een toevoeging. Neem voor een gratis advies bij een ingenomen rijbewijs direct contact op met 073 – 615 43 11 of info@rechtnet.nl.

Of vul ons online webformulier in.

MEER INFORMATIE ONTVANGEN?

Vul het formulier in voor meer informatieSluiten