Beoordeling door klanten: 8,6/10 - 164 beoordelingen

Rijbewijs kwijt ?

Rijbewijs kwijt

Rijbewijs kwijt?

Is er sprake van één van onderstaande situaties dan raakt u wellicht uw rijbewijs kwijt:
-Er is uit een blaastest of bloedonzerzoek gebleken dat uw alcoholgehalte hoger is dan 1,3 promille en voor beginnende bestuurders 0,8 promille;
-Als u weigert mee te werken aan enig onderzoek;
-Als u de maximumsnelheid met meer dan 50 km p/u overschrijdt. Bij bromfietsen geldt een overschrijding van 30 km p/u;
-Als de recidivekans hoog is, lees kans op herhaling.

Als er sprake is van één voornoemde gevallen zal uw rijbewijs worden ingevorderd door de poltitie/justitie.

Heeft u een vraag bel dan met één van onze ervaren advocaten op nummer 073 615 43 11 of vul het webformulier aan de rechterzijde van deze pagina in!

Beslissing rijbewijs kwijt na invordering

U krijgt een ontvangstbevestiging “rijbewijs ingevorderd”. Op dit schrijven staat vermeld bij wie u uw bezwaren kenbaar kunt maken. Dit is meestal de Centrale Verwerking Openbaar Ministerie (CVOM) en minder vaak het Arrondissementsparket. De politie moet uw rijbewijs dat is ingevorderd binnen 3 dagen naar de officier van justitie toezenden. Hij/zij dient vervolgens binnen 10 dagen na de dag van het kwijtraken van uw rijbewijs te beslissen of het rijbewijs voor langere tijd wordt ingehouden of niet. Als dat niet het geval is, krijgt u uw ingevorderde rijbewijs terug.

Invordering van het rijbewijs

Wanneer de officier van justitie bepaalt dat u uw rijbewijs kwijt bent, kan dit voor langere tijd zijn. Als uw rijbewijs is ingenomen, is dit een voorlopige maatregel. Deze maatregel wordt genomen in afwachting van de behandeling van de zaak voor de politierechter. Als de politierechter een ontzegging van de rijbevoegdheid oplegt, wordt het aantal dagen dat u uw rijbewijs kwijt bent geweest in mindering gebracht op de uiteindelijke straf waarin de duur van de ontzegging is opgelegd.

Openstaande verkeersboetes

In het geval u nog verkeersboetes heeft openstaan, kan ook het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB) ervoor zorgen dat u uw rijbewijs kwijtraakt. Het invorderen van het rijbewijs kan voor een periode van 4 weken in totaal. U kunt het rijbewijs alleen terugkrijgen door tot volledige betaling over te gaan. Het CJIB kan daarnaast uw auto afnemen. Daarbij geldt ook weer dat er tot volledige betaling dient te worden overgegaan voordat u uw auto kunt terugkrijgen(dus ook voldoening van de stallings- en overbrengingskosten).

Klaagschrift indienen!

Indien u het niet bent dat u uw rijbewijs bent kwijtgeraakt en u heeft uw rijbewijs heel hard nodig, kunnen wij u een klaagschrift voor u opstellen. Onze strafrechtadvocaten zullen eerst een gesprek met u hebben. Daarna wordt er een klaagschrift opgesteld en ingediend bij het gerecht. Uw zaak wordt vaak heel snel behandeld. Een ervaren advocaat bespreekt met u vooraf de te volgen tactiek en wat u allemaal op zitting kunt verwachten en hoe u zich het beste kunt gedragen. Wanneer de raadkamer van de rechtbank uw zaak behandeld, krijgt u rechtsbijstand van een ervaren strafrechtadvocaat. U krijgt direct te horen of u uw rijbewijs terugkrijgt of niet.

Professioneel verweer

Onze strafrechtadvocaten voeren professionele verweren tegen de standpunten van de Officier van Justitie. Uit de praktijk blijkt dat wij er in zeer veel gevallen voor kunnen zorgen dat u uw ingevorderde rijbewijs weer terugkrijgt. Dit hangt vanzelfsprekend af van wat er exact speelt in uw zaak. Onze stafrechtadvocaten zetten zich volledig in voor u. Voorts is het feit van algemene bekendheid dat verdachten die bijstand hebben van een advocaat beduidend lager gestrafd worden en sneller hun kwijtgeraakte rijbewijs terugkrijgen.

Voorlopig teruggave rijbewijs

De rechter kan bepalen dat het Openbaar Ministerie waaraan u het rijbewijs bent kwijtgeraakt, voorlopig aan u dient terug te geven. Hierna volgt er na geruime tijd nog altijd een ziting voor de politierechter of volgt er een OM-zitting. Hier wordt de uiteindelijke straf opgelegd voor de door u begane overtreding. Voor deze zitting is ook het advies, neem een advocaat mee!

Rijbewijs kwijt? Ontvang vrijblijvend advies!

Onze strafrechtadvocaten geven u graag rechtsbijstand. Dit is vaak kosteloos bijvoorbeeld als u in aanmerking komt voor een toevoeging. Rijbewijs ingevorderd ? Neem voor gratis advies direct contact op met 073 – 615 43 11 of info@rechtnet.nl

MEER INFORMATIE ONTVANGEN?

Vul het formulier in voor meer informatieSluiten