Beoordeling door klanten: 8,6/10 - 164 beoordelingen

Scheiden en onderneming

scheiden en onderneming

scheiden en onderneming

Heeft één van jullie of hebben jullie beiden een onderneming en gaan jullie scheiden, dat is waarschijnlijk één van de eerste zaken waar je aan denkt de continuïteit van de onderneming. Het is belangrijk, dat die gewaarborgd blijft en dat jullie voor de waardering goed advies vragen van specialisten.
Wij kunnen u in contact brengen met de juiste mensen. Er zijn vele manieren van waardebepaling van uw bedrijf.

Gemeenschap van goederen

Als één van jullie een eigen onderneming heeft dan moet bij het verdelen van de gemeenschap ook daarmee rekening worden gehouden. Dat voelt niet altijd als eerlijk maar de waarde van de onderneming moet worden bepaald en worden ingebracht als boedelbestanddeel. Deze dient te worden verdeeld. Het is hierbij van belang dat de waarde van uw bedrijf goed wordt bepaald.
Het is verstandig om hiervoor specialisten in te schakelen om zo te voorkomen dat er een te hoge prijs voor uw bedrijf wordt voldaan.

Huwelijkse voorwaarden

Afhankelijk van de huwelijkse voorwaarden, die jullie hebben laten op stellen, zullen jullie de waarde van de onderneming al dan niet dienen op te nemen als boedelbestanddeel, die in de verdeling dient te worden opgenomen. Vaker zien wij, dat een onderneming buiten de gemeenschap en daarmee buiten de verdeling wordt gehouden. Wel dient dan te worden verrekend, zoals jullie in het verrekenbeding hebben bepaald.

Meer weten over scheiden en onderneming

Wilt u meer weten over scheiden en onderneming? Neem dan contact op met één van onze ervaren advocaten en laat u gratis informeren over scheiden en de waardebepaling van uw ondermneming. Voor vragen kunt u rechtstreeks bellen op nummer 073 – 615 43 11.

Of maak gebruik van ons online webformulier en stel direct uw vraag!

MEER INFORMATIE ONTVANGEN?

Vul het formulier in voor meer informatieSluiten