Beoordeling door klanten: 8,6/10 - 164 beoordelingen

Scheiden via mediation

scheiden via mediation

Scheiden via mediation?

Ongeveer een derde van onze huwelijken eindigt in een echtscheiding. Hier kunnen wij niks aan veranderen. Wat we wel kunnen veranderen is de manier waarop: scheiden of goed scheiden
Een scheidingsadvocaat of een scheidingsmediator? Oftewel scheiden via mediation. Dis is eenvoudigste manier.

Via een scheidingsadvocaat beland je tegenover elkaar voor de rechter en zal de één winnen en de ander verliezen. Met een mediator probeer je om de meningsverschillen samen op te lossen, zodat er een win-winsituatie ontstaat.

Kosteneffectief en beschaafd alternatief!

Mediation is een kosteneffectief en beschaafd alternatief voor partners (samenwonend of gehuwd) die gaan scheiden. Het doel is een “goede scheiding”. Voor een mediator betekent dit, dat beide ex-partners financiële en emotionele stabiliteit krijgen, er nieuwe relaties ontwikkeld kunnen worden en dat kinderen zich ‘normaal’ verder kunnen ontwikkelen.

Scheiden via mediation. Waarom niet?

Je bent immers ooit in goede harmonie bij elkaar gekomen en als je jezelf nu voor de rechter moet verantwoorden, geef je het hele proces eigenlijk uit handen. Je kunt niet meer samen ergens over beslissen, de communicatie stokt en anderen dreigen jouw toekomst te gaan bepalen. Emoties worden uitvergroot en de kosten rijzen de pan uit, waardoor er nog minder te verdelen valt.
Het heft in eigen handen
Een goede mediator geeft je de kans om eens rustig te gaan zitten en het heft weer in eigen handen te nemen. In beginsel wil iedereen zijn zaakjes netjes oplossen en de mediator kan aangeven wat er in de wet staat en hoe jullie als partners binnen die regels een evenwichtige oplossing kunnen bedenken. En een oplossing, die uit jullie zelf komt zal altijd langer standhouden dan een oplossing, die jullie door een ander wordt opgelegd. Die beslissing door de rechter zal voor de een voelen als een overwinning en voor de ander als een verlies.

Samen apart verder gaan

Iedereen kan een gesprek voeren en daarom ook een ander aanhoren. Mediation helpt je om de directe emoties te kanaliseren en de blik op de toekomst te werpen, waarin jullie samen apart verder gaan.
De meeste mensen merken, dat een dergelijke methodiek verfrissend werkt en het gemakkelijker maakt om te onderhandelen over de voorwaarden, die je stelt aan jouw volgende leven.
Mijn afgelopen jaren als mediator hebben mij geleerd, dat de koud watervrees voor mediation al vlug weg is, wanneer mijn cliënten zich realiseren, dat er echt aandacht voor hun kwestie is en dat zij de oplossing in eigen hand hebben.
Ik ben er dan ook een warm voorstander van, dat de scheiding uit de rechtszalen verdwijnt en dat ex-partners, middels scheiden via mediation, hun leven zelf oppakken.

Meer weten over scheiden via mediation?

Wilt u meer weten over scheiden? Neem contact op met één van onze ervaren advocaten en laat u gratis informeren over scheiden via mediation. Voor vragen kunt u rechtstreeks bellen op nummer 073 – 615 43 11.

Of maak gebruik van ons online webformulier en stel direct uw vraag!

MEER INFORMATIE ONTVANGEN?

Vul het formulier in voor meer informatieSluiten