Beoordeling door klanten: 8,6/10 - 164 beoordelingen

Straatverbod aanvragen

Als een straatverbod gewenst is

Wilt u een straatverbod aanvragen? Schakel hiervoor dan de specialisten van RechtNet Advocaten in. Wij geven u advies en ondersteuning, zodat u volgens de juiste wijze een straat- of contactverbod kunt aanvragen. Bij een straatverbod krijgt de gedaagde partij een verbod zich in een bepaald gebied te bevinden. Denk aan bepaalde straten, een park of misschien zelfs een hele gemeente. Maak een afspraak met RechtNet Advocaten via 073-6154311 als u op snelle en correcte wijze een straatverbod wilt aanvragen.

Waarom kiest u voor het aanvragen van een straatverbod?

Een straat- of contactverbod wordt nooit zomaar opgelegd. Er moet een goede reden aan ten grondslag liggen. Wat vaak voorkomt, is dat de gedaagde (een dader bijvoorbeeld van een eerder verrichte misdaad) vrij in een buurt rondloopt en het slachtoffer zich door hem of haar bedreigd voelt. Ook kan het zijn dat iemand lastiggevallen wordt of dat de gedaagde contact probeert te zoeken met iemand, terwijl laatstgenoemde hier absoluut niet van gediend is. Wat is uw reden om een straatverbod aan te vragen? Laat het ons weten en wij helpen u met het aanvragen.

Verschillende manieren van aanvragen

U kunt een straat- of contactverbod in werking stellen via een kort geding of via het strafrecht. In beide gevallen is het prettig als u getuigen heeft die de ernst van de situatie kunnen bevestigen. Zij kunnen de eis tot een straat- of contactverbod kracht bijzetten. Verder is het inschakelen van een advocaat verstandig, en in het geval van een kort geding zelfs verplicht. Zonder advocaat mag u in het in kort geding geen straat- en/of contactverbod vorderen. In de strafrechtelijke procedure neemt de advocaat contact op met de officier van justitie om ervoor te zorgen dat deze het straat- en/of contactverbod zal eisen. Daarnaast kan de advocaat een voegingsformulier voor u opstellen en indienen om schadevergoeding te eisen.

Voordelen van een straat- of contactverbod aanvragen via het strafrecht

Als u kiest voor de strafrechtelijke weg, dan geniet u van de volgende voordelen:

  • Lage kosten
  • Officier van justitie levert bewijs
  • Mogelijkheden tot schadevergoeding
  • Geen risico op proceskostenveroordeling
  • Bij overtreding vaak (direct) gevangenisstraf

Ondersteuning als u een straatverbod wilt aanvragen

Wilt u meer informatie over uw mogelijkheden aangaande het eisen van een straatverbod? Benader RechtNet Advocaten via telefoonnummer 073-6154311. Of stuur een mail naar info@rechtnet.nl. Wij geven u graag passend advies en actuele begeleiding als u een straatverbod wilt aanvragen.

MEER INFORMATIE ONTVANGEN?

Vul het formulier in voor meer informatieSluiten