Beoordeling door klanten: 8,6/10 - 164 beoordelingen

Straatverbod procedure

Als u een straatverbod wilt aanvragen

Na het aanvragen van een straatverbod volgt een procedure. Dit kan op twee manieren. Of u kiest voor een kort geding of voor het strafrecht. Welke keus u ook maakt, de advocaten van RechtNet Advocaten geven u graag passend advies en optimale begeleiding. Zo wordt u correct en stapsgewijs door de procedure heen geholpen. Met als doel een straatverbod, waardoor de gedaagde partij een verbod krijgt opgelegd zich in een bepaald gebied te bevinden. Benader RechtNet Advocaten via 073-6154311 als u ondersteuning wenst bij het aanvragen van een straatverbod en de procedure.

Welke procedure kiest u voor het aanvragen van het straatverbod?

Er zijn twee manieren om een straat- of contactverbod aan te vragen. Via een kort geding of via het strafrecht. Welke optie u ook kiest, het is verstandig getuigen en een advocaat in te schakelen. Getuigen, omdat zij de de ernst van de situatie kunnen bevestigen. Dit kan de eis tot een straat- of contactverbod kracht bijzetten. Advocaten kunnen de officier van justitie benaderen en ervoor zorgen dat deze het straat- en/of contactverbod eist. Ook kan een advocaat tijdens de procedure een voegingsformulier voor u opstellen en indienen om schadevergoeding te eisen. In het geval van een kort geding is het inschakelen van een advocaat zelfs verplicht. Benader ons met vragen of voor meer informatie.

Essentieel voor het starten van een procedure

U moet een goede en legitieme reden hebben om een straat- of contactverbod aan te kunnen vragen. Zo kan het bijvoorbeeld voorkomen dat de gedaagde (bijvoorbeeld de dader van een eerder verrichte misdaad) vrij in een bepaalde buurt, dichtbij het slachtoffer, rondloopt. Het slachtoffer kan zich door hem of haar bedreigd voelen. Of iemand wordt lastiggevallen. Ook horen we vaak dat de gedaagde contact met iemand probeert te zoeken, terwijl de ander hier absoluut niet van gediend is. Dit zijn allemaal redenen om een straatverbod aan te vragen. Vertel ons wat de uwe is en wij helpen u.

Als u kiest voor de strafrechtelijke procedure

Een straat- of contactverbod aanvragen via het strafrecht, biedt u de volgende voordelen:

  • Betaalbare kosten
  • Officier van justitie levert bewijs
  • Mogelijkheden tot schadevergoeding
  • Geen risico op proceskostenveroordeling
  • Bij overtreding vaak (direct) gevangenisstraf

Ondersteuning bij het aanvragen van een straatverbod en de procedure

De advocaten van RechtNet Advocaten informeren u graag over uw mogelijkheden van het aanvragen van een straatverbod. U bereikt ons via telefoonnummer 073-6154311 en e-mailadres info@rechtnet.nl. Wij bieden u graag passend advies en actuele begeleiding tijdens het aanvragen van het straatverbod en de procedure daaropvolgend.

 

MEER INFORMATIE ONTVANGEN?

Vul het formulier in voor meer informatieSluiten