Beoordeling door klanten: 8,6/10 - 164 beoordelingen

Surseance

Surseance

Surseance

Wanneer uw bedrijf het zwaar te verduren heeft en een faillissement nadert, terwijl er toch nog goede vooruitzichten zijn in de nabije toekomst, dan kunt u overgaan tot het indienen van een verzoek tot surseance van betaling. Dit wordt ook wel uitstel van betaling genoemd. Indien het verzoek tot surseance wordt toegewezen krijgt u uitstel van betaling zodat een dreigend faillissement wordt voorkomen. U alleen kunt een verzoek indienen bij de rechtbank. Hier heeft u een advocaat voor nodig. RechtNet Advocaten kan zo’n verzoek voor u indienen. Na een uitgesproken uitstel van betaling krijgt u een bewindvoerder toegewezen. Dit is over het algemeen een ervaren advocaat.

Heeft u een vraag bel dan met één van onze ervaren advocaten op nummer 073 615 43 11 of vul het webformulier aan de rechterzijde van deze pagina in!

Gevolgen surseance van betaling:

  • De door de rechtbank benoemde bewindvoerder neemt het beheer van uw onderneming over. De bewindvoerder zal samen met u het bedrijf gaan voeren en u ondersteunen met het doorvoeren van alle noodzakelijke herstructureringen binnen uw organisatie.
  • Uw concurrente schuldeisers kunnen bij een uitstel van betaling van betaling geen invorderingsmaatregelen meer tegen u instellen. Zij kunnen louter hun vordering indienen bij de bewindvoerder. Als er beslagen zijn gelegd door uw crediteuren komen deze te vervallen en kunt u weer verder ondernemen.

Laatste mogelijkheid

Gedurende het uitstel van betaling dient u herstructureringen door te voeren van de verliezsgevende bedrijfsactiviteiten. Ook de financieringsstructuren vergen wellicht aanpassing. Een uitstel van betaling is uw laatste mogelijkheid om een dreigend faillissement te voorkomen. Niet veel bedrijven benutten deze laatste mogelijkheid op een juiste wijze. Dit komt vaak door een slechte voorbereiding en uitvoering van de noodzakelijke herstructureringen. Redelijk wat surseances eindigen uiteindelijk toch in een uitgesproken faillissement. Dit zou niet hoeven indien u een juiste begeleiding zou krijgen. Dit zowel voor als tijdens de surseance. Onze advocaten zijn ervaren en hebben specialisten bij begeleiden en aanvragen van uistellen van betaling.

Ten aanzien van wie werkt uitstel van betaling surseance niet

Surseance van betaling heeft geen werking bij:

  • seperatisten (pandrecht of hypotheek): bijvoorbeeld openstaande posten bij de bank of andere financiers voorzover deze gedekt zijn door zekerheden. Seperatisten kunnen hun zekerheden wel uitwinnen. Voor een goede  surseance is daarom medewerking van de bank belangrijk;
  • huurkoop
  • kinder- en partneralimentatie.

Vrijblijvend advies over surseance van betaling?

RechtNet Advocaten Advocaten is u graag van dienst. Voor vrijblijvend advies over een uitstel van betaling bel direct met 073 – 615 43 11 of stel uw vraag online via ons webformulier.

MEER INFORMATIE ONTVANGEN?

Vul het formulier in voor meer informatieSluiten