Beoordeling door klanten: 8,6/10 - 164 beoordelingen

Uitstel van betaling

Uitstel van betaling

Uitstel van betaling

Gaat uw bedrijf bijna failliet omdat u schuldeisers aan u trekken en wenst u uitstel van betaling,  dan zou u over kunnen gaan tot het indienen van een surseanceverzoek Als de surseance wordt verleend, krijgt u direct uitstel van betaling. Dit zorgt ervoor dat u niet failliet gaat. Een surseanceverzoek kan alleen door een advocaat worden ingediend. Onze medewerkers kunnen het surseanceverzoek voor u indienen. De rechtbank, zal na goedkeuring van het verzoek, een bewindvoerder benoemen.

Heeft u een vraag bel dan met één van onze ervaren advocaten op nummer 073 615 43 11 of vul het webformulier aan de rechterzijde van deze pagina in!

Gevolgen uitstel van betaling

Bij een verleende surseance heeft u geen beschikkingsbevoegdheid over uw onderneming, deze komt bij de bewindvoerder te liggen. U dient nu samen met de benoemde bewindvoerder uw bedrijf te runnen. De bewindvoerder ondersteunt u in de surseance en voert samen met u de noodzakelijke herstructureringen binnen uw onderneming door. Ook kunnen uw schuldeisers geen invorderingsmaatregelen meer jegens uw bedrijf instellen. Reeds gelegde beslagen komen te vervallen en er wordt een afkoelingsperiode ingesteld. Op deze manier kunt u weer rustig verder ondernemem zonder dat u wordt lastiggevallen door vervelende schuldeisers.

Voorbode faillissement?

In de surseance dient er een herstructurering binnen uw bedrijf te worden uitgevoerd zodat het weer winstgevend wordt. Een surseance is feitelijk een laatste uitstel. Dit is de laatste kans om een dreigend faillissement te voorkomen, dient u op een juiste manier te benutten. Deze laatste kans wordt vaak niet goed benut. Dit ligt aan een gebrek aan goede begeleiding, begeleding die wij gezien onze jarenlange ervaring wel kunnen geven.  Als de kans niet goed wordt benut doordat u de surseance niet goed heeft voorbereid, eindigt de surseance in een uitgesproken faillissement. De medewerkers van RechtNet Advocaten zijn zeer succesvol in het begeleiden van surseances.

Wanneer surseance niet werkt

Surseance is niet mogelijk bij:

  •  vorderingen van seperatisten welke bank en/of andere financiers vaak zijn omdat zij in het bezit zijn van zekerheden zoals pandrechten en/of hypotheekrechten. Overleg en medewerking van de bank en/of de financiers is hierbij essentieel;
  • alimentatieschulden vanuit de echtscheiding;
  • huurkooptermijnen.

Vrijblijvend advies over uitstel van betaling?

Onze ervaren advocaten zijn u graag van dienst. Neem voor gratis advies direct contact op met telefoonnummer 073 – 615 43 11.

U kunt uw vragen ook stellen via ons online webformulier

MEER INFORMATIE ONTVANGEN?

Vul het formulier in voor meer informatieSluiten