Faillissement aanvragen

Al meer dan 6000 klanten succesvol bijgestaan Landelijk het hoogste slagingspercentage Direct actie in uw zaken! Uw zaken online volgen

Faillissement aanvragen

Wordt u geconfronteerd met een dreigend faillissement en heeft u twijfels over de overlevingskansen van uw onderneming, dan is het raadzaam goed advies in te winnen voor het zover is. Is het faillissement al aangevraagd of gaat u uw faillissement aanvragen, win dan advies in bij RechtNet Advocaten. Wanneer u al een faillissement heeft aangevraagd of er sprake is van een dreigend faillissement, kunt u bijvoorbeeld te maken krijgen met bestuurdersaansprakelijkheid of het terugdraaien van bepaalde rechtshandelingen. Hoe eerder er wordt ingegrepen, des te meer er tijd is voor het vinden van goede oplossingen.

Is er sprake van een dreigend faillissement?

U weet zelf het beste of het goed gaat met uw bedrijf of niet en of er sprake is van een naderend faillissement. Een dreigend faillissement dient zich natuurlijk niet plotsklaps aan. Vaak zijn een dalend banksaldo en een stijgend crediteurensaldo de voortekenen van een liquiditeitstekort. Door snel te handelen, kan een faillissement nog voorkomen worden. We helpen u hier graag bij; afhankelijk van de haalbaarheid brengen wij een concreet actieplan voor u in kaart. Onze adviseurs helpen u bij het aantrekken van eigen of vreemd vermogen, onderhandelingen met schuldeisers, leveranciers en overheidsinstellingen. Wij zullen u helpen om het faillissement te voorkomen want van een faillissement wordt niemand beter. Onze advocaten kunnen u uitgebreide informatie geven over ondernemen in “zwaar weer” en een dreigend faillissement. Ook hebben zij alle voor u belangrijke informatie over het voorkomen van een faillissement, de gevolgen ervan, bestuurdersaansprakelijkheid en een doorstart na faillissement.

Hoe kan ik zelf een faillissement aanvragen?

Als het niet anders meer kan, kunt u zelf een faillissement aanvragen. Soms is een persoonlijk faillissement aanvragen noodzakelijk om weer verder te kunnen met een schone lei. Uzelf of uw zaak failliet laten verklaren is vaak een laatste redmiddel, maar soms toch onoverkomelijk. Een faillissement aanvragen kunt u doen bij de rechtbank waar u gevestigd bent. Het aanvragen van uw faillissement kunt u laten uitvoeren door de advocaten van RechtNet Advocaten.

RechtNet Advocaten is landelijk de beste Incassospecialist!

Wij werken als Incasso Advocaten op
‘No Win, No Fee’-basis

Faillissement aangevraagd door schuldeisers

Het kan zo zijn dat schuldeisers uw faillissement hebben aangevraagd. Er zijn vele manieren om u te verweren tegen een aangevraagd faillissement, hier heeft u echter wel een advocaat voor nodig. Wanneer het verweer namelijk niet goed wordt gevoerd, zal een faillissement volgen. Met een faillissementsadvocaat van RechtNet kunt u dit voorkomen. Er zijn daarnaast nog andere manieren om uitstel van betaling te verkrijgen om niet failliet te hoeven gaan. Zo kunt u een surseance aanvragen of pogen om een buitengerechtelijk akkoord tot stand te brengen om zo een dreigend faillissement af te wenden.

Faillissement aanvragen voor een ander als schuldeiser

Heeft u te maken met wanbetalers en weigeren zij openstaande facturen te betalen? Dan kunt u als schuldeiser ook een faillissement aanvragen voor een ander. U kunt faillissement aanvragen voor zowel stichtingen, ondernemingen als verenigingen. Dit heeft tot gevolg dat een onderneming of persoon failliet kan worden verklaard. Voorwaarde hiervoor is dat de schuldenaar gestopt is met betalen en dat hij of zij twee of meer schulden open heeft staan bij verschillende schuldeisers. Hiervan dient minimaal een schuld opeisbaar te zijn. U kunt in dit geval zelf of samen met andere schuldeisers een faillissementsaanvraag indienen.

Faillissement aanvragen om bv, nv, VOF of eenmanszaak failliet te laten verklaren

Heeft u een bv of eenmanszaak en moet u faillissement aanvragen? Dan zijn er een aantal dingen waar u rekening mee dient te houden. Heeft u bijvoorbeeld een eenmanszaak of VOF en heeft u een geregistreerd partnerschap? Dan dient uw partner de faillissementsaanvraag ook te ondertekenen. Heeft u meerdere faillissementen aangevraagd, dan dient u er dus rekening mee te houden dat alle betrokken partners ook dienen te ondertekenen. Wanneer u getrouwd bent, dient uw partner dus tevens de faillisementsaanvraag te ondertekenen. Dit is onderdeel van het failliet verklaren en heeft ermee te maken dat alle betrokken partijen een faillisementsaanvraag moeten ondertekenenen. Vraagt u voor een een bv of nv een faillissement aan en zijn er aandeelhouders in het spel? Dan kunt u pas een faillissement aanvragen wanneer alle aandeelhouders het ermee eens zijn. Wij zijn gespecialiseerd in juridische hulp bij het aanvragen van een faillissement.

Bedrijf failliet laten verklaren als incassomiddel

Crediteuren maken vaak gebruik van een faillissementsaanvraag als drukmiddel om een betaling te verkrijgen. Het maakt daarbij niet uit hoe groot de schuld is, er zijn voorbeelden te over waarbij ondernemers failliet zijn gegaan door wanbetaling van twee kleinere facturen. Neem daarom een faillissementsaanvraag altijd serieus, ook als deze wordt aangevraagd door crediteuren, want je failliet laten verklaren is een dure aangelegenheid. Vraag op tijd advies aan een advocaat die gespecialiseerd is in faillissementsrecht.

Faillissement advocaat inschakelen? Neem contact op met RechtNet

Dreigt er een faillissement of is er al een faillissement aangevraagd? Schakel dan een faillissement advocaat van RechtNet Advocaten in. Wij staan u bij met raad en daad, of het nu gaat om het pogen van het voorkomen van een faillissement of het aanvragen en afhandelen van een faillissement. Neem voor vrijblijvend advies contact met ons op via telefoonnummer 073 – 615 43 11 of door te mailen naar info@rechtnet.nl.

Ontvang vrijblijvend meer informatie

    Al meer dan 6000 klanten succesvol bijgestaan Landelijk het hoogste slagingspercentage Direct actie in uw zaken! Uw zaken online volgen