Incassobureau

Al meer dan 6000 klanten succesvol bijgestaan Landelijk het hoogste slagingspercentage Direct actie in uw zaken! Uw zaken online volgen

Incassobureau én incasso advocaat in Den Bosch

Er is niets vervelender dan debiteuren die maar niet betalen. U blijft herinneringen sturen, maar er zit geen schot in de zaak. Wanneer u er zelf niet meer uitkomt, is het tijd om een incasso advocaat in te schakelen. RechtNet Advocaten is een advocatenkantoor en incassobureau in één in ’s Hertogenbosch, wat u veel voordelen oplevert:

  • Debiteuren betalen over het algemeen sneller wanneer er een advocaat wordt ingeschakeld
  • U heeft direct de beste juridische bijstand wanneer er geschillen zijn over de vordering of factuur
  • Wanneer blijkt dat de incasso zodanig oploopt dat u een advocaat nodig hebt, hoeft u niet meer over te stappen – waar dat bij een regulier incassobureau wel het geval is
  • Doordat er niets overgedragen hoeft te worden, verloopt zowel de minnelijke als gerechtelijke incasso zeer slagvaardig
  • Wij werken op basis van no-win-no-fee
  • Onze advocaten zijn volledig gespecialiseerd op het gebied van incasso. 

Hoe gaat ons incassobureau in Den Bosch te werk? 

Ons incassobureau is gevestigd in Den Bosch, maar wij bieden landelijke dekking doordat we een groot netwerk hebben aan incasso advocaten. U vindt het misschien een drempel om een incassobureau in te schakelen; u wilt immers de goede relatie met uw klant niet verpesten. Daar hoeft u ook niet bang voor te zijn, we beginnen niet met het sturen van deurwaarders en het dreigen met gerechtelijke trajecten. We vertellen u graag hoe ons incassobureau te werk gaat. 

In eerste instantie proberen we hetzelfde als wat u waarschijnlijk al gedaan hebt; het sturen van herinneringen en het blijven aandringen op het betalen van de vordering of factuur. Wanneer dit door een incasso advocaat gedaan wordt, komt dat echter een stuk serieuzer over en zijn veel debiteuren al geneigd om te betalen. De debiteur wordt schriftelijk gewaarschuwd dat er een incassobureau is ingeschakeld en dat de beste oplossing toch echt is om direct de factuur te voldoen. Zo wordt de debiteur om de drie dagen herinnerd aan de factuur, wat er vaak voor zorgt dat de factuur ook echt betaald wordt. Als dat na een maand niet het geval is, wordt overgegaan op het gerechtelijke traject.

Een doeltreffende gerechtelijke procedure door onze incasso advocaat in Den Bosch

Wanneer het minnelijke traject niets oplevert, wordt overgegaan op een gerechtelijke procedure. Daarbij is het natuurlijk erg praktisch dat u al een incasso advocaat hebt ingeschakeld, zodat u meteen de juiste juridische kennis heeft. We leveren altijd maatwerk en bekijken per zaak wat de juiste aanpak is. Dwingende sommaties, dagvaardingen, beslaglegging of een faillisementsaanvraag of dreiging daarmee, bevordert de kans op snelle betaling.

Ons incassobureau inschakelen bij een zakelijk geschil

Wanneer mag een bedrijf een incassobureau inschakelen bij zakelijke klanten? In principe mag u direct na het verstrijken van de afgesproken betalingstermijn een incassobureau of advocaat inschakelen. Er bestaan hier geen wettelijke termijnen voor. U bent tevens niet verplicht om eerst een aanmaning ingebrekestelling te sturen. Veel ondernemers en bedrijven kiezen er echter ten behoeve van de klantrelatie voor om dit wel te doen, alvorens zij een incassobureau in ’s Hertogenbosch inschakelen. Bent u voornemens om een incassobureau of incassoadvocaat in te schakelen? RechtNet Advocaten zorgt ervoor dat zowel voor ZZP’ers als het MKB incasso-opdrachten correct en efficiënt worden uitgevoerd.

Een incassotraject starten via ons incassobureau in Den Bosch

Vrijwel alle bedrijven krijgen wel eens te maken met wanbetalers. Ondanks facturen en herinneringen van uw kant blijven klanten niet betalen. Dit kan voor lastige situaties zorgen omdat uw factuur wel betaald dient te worden, maar tegelijkertijd wilt u wel op goede voet blijven staan met uw klant. In dat geval kan het prettig zijn om uw factuur over te dragen aan een gespecialiseerd incassobureau in ’s Hertogenbosch. RechtNet Advocaten is zowel een advocaten- als incassobureau waardoor wij over de juiste juridische know-how beschikken om ervoor te zorgen dat uw factuur ook betaald wordt. Vaak is een brief van een incassobureau al voldoende om de klant tot betaling aan te zetten. Mocht dit echter niet het geval zijn, dan gaan we over tot een gerechtelijke procedure waarbij we alle juridische middelen inzetten voor het incassotraject. Wij werken volgens het ‘no win, no fee’-principe, waardoor u niets betaalt wanneer uw factuur wordt betwist en er geen gerechtelijke procedure volgt. Wilt u dus dat uw factuur snel betaalt wordt? Schakel dan ons incassobureau nabij Den Bosch in.

RechtNet Advocaten is landelijk de beste Incassospecialist!

Wij werken als Incasso Advocaten op
‘No Win, No Fee’-basis

Dit vinden klanten van ons

 

Goede en duidelijke taal die te begrijpen is als je niet thuis bent in het wereldje van de rechtspraak.
Ook netjes een belletje gekregen voor en na de rechtszaak.
Perfect afgehandeld!

Remon van Balen

Superfijn geholpen! Altijd bereikbaar telefonisch of per mail. Top communicatie, duidelijk en echt snel geholpen. Als ZZP’r raad ik RechtNet aan!

Inke Bhugoea

Reageert snel en pakt voortvarend uit. In mijn geval was incasso net niet nodig maar voelde me wel gesterkt door hun “back up”. Er werd geen tarief berekend hetgeen m.i. best had gekund.

Frank Beijering

Top bedrijf, snel mijn incasso geregeld. Binnen 24u

China Scooter onderdelen Kanaal

 

Vertrouwde advocaat in 's-Hertogenbosch. 4,6/5 sterren uit 150+ reviews op Google.

No-win-no-fee en alles in één hand met een incasso advocaat van RechtNet Advocaten

Wanneer u kiest voor een incasso advocaat van RechtNet Advocaten, heeft u dus alles in één hand. Incassobureaus mogen namelijk enkel rechtbankprocedures beginnen bij bedragen onder de €25.000. Wanneer het om een bedrag van hoger dan €25.000 gaat, moet u alsnog overstappen naar een advocaat. Wanneer u kiest voor een incasso advocaat van RechtNet Advocaten, is dat niet het geval. U heeft zo geen last van dubbele kosten! Daarnaast kan iedereen een incassobureau opstarten, daar hoeft geen opleiding voor gevolgd te worden. Onze incasso advocaten hebben allemaal een universitaire opleiding gevolgd en kunnen daarom ook goed optreden wanneer de debiteur verweer voert tegen uw vordering. 

Daarnaast werken wij op no-win-no-fee basis. Dat betekent dat u helemaal niets betaalt als uw factuur niet wordt betwist en er geen gerechtelijke procedure volgt. De gehele vordering inclusief rente en buitengerechtelijke kosten worden op uw debiteur verhaald. U heeft daarom geen kosten aan het incasso en de vordering. 

Wanbetaler? Neem contact op met incassobureau Den Bosch: RechtNet!

Heeft u dus last van een of meerdere wanbetalers, neem dan contact op met ons incassobureau in Den Bosch. Wanneer u uw openstaande vordering aan RechtNet uit handen geeft, ontvangt uw debiteur binnen 24 uur al de eerste sommatie tot betalen, inclusief verhoging met rente en kosten van ons incassobureau. Daarnaast ontvangt u ook direct een ontvangstbevestiging waarin staat wat u van ons incassobureau kunt verwachten. Vervolgens informeren wij u gedurende de hele incassoprocedure en ontvangt u een persoonlijke login. Informeer naar de mogelijkheden van ons incassobureau en neem contact op via telefoonnummer 073 - 615 43 11 of door te mailen naar info@rechtnet.nl.

Veel gestelde vragen

Rechtnet Advocaten is een gespecialiseerd incassobureau met landelijk het hoogste slagingspercentage. U kunt bij ons terecht voor o.a. arbeidsrecht, strafrecht, procesrecht, huurrecht, familierecht, faissementsrecht en Intellectueel Eigendomsrecht. Wij bieden u volledige ondersteuning van A tot Z tijdens het gehele incassotraject. Wij hebben inmiddels al meer dan 6000 klanten succesvol bijgestaan en u heeft bovendien de mogelijkheid om uw zaken online te volgen. Met Rechtnet Advocaten kiest u voor een betrouwbaar incassobureau om uw vorderingen te incasseren.

Wij hanteren standaardtarieven. In een enkel geval wordt van deze standaardtarieven afgeweken in verband met de bewerkelijkheid van uw zaak. Dit wordt echter altijd voorafgaand aan het traject met u besproken, zodat u nooit voor verrassingen komt te staan. Kijk voor meer informatie bij standaardtarieven.

Wanneer u een onbetaalde factuur uit handen geeft aan RechtNet Advocaten, ontvangt de debiteur binnen 24 uur een sommatie om te betalen. U ontvangt van ons een ontvangstbevestiging waarin vermeld staat wat u van ons mag verwachten. Tussentijds houden wij u op de hoogte over de vorderingen van uw opdracht. In veel gevallen worden openstaande facturen vrijwel direct voldaan. Mocht dit niet baten, dan gaan wij over tot andere gerechtelijke middelen. Dit kan zijn door middel van een dagvaarding tot een faissementsaanvraag. Wij zetten alle noodzakelijke juridische middelen in om ervoor te zorgen dat uw factuur snel betaald wordt. U kunt tevens online de voortgang van uw zaak bekijken. Wij werken op basis van ‘no win no fee’.

Het ‘no win no fee’-principe houdt in dat wij werken met een voorwaardelijk honorarium. Alleen wanneer er gedeeltelijk of geheel geïncasseerd wordt bij de aansprakelijke partij, brengen wij een honorarium in rekening. Dat betekent dat u helemaal niets betaalt als de factuur niet wordt betwist en er geen gerechtelijke incassoprocedure volgt. De hele vordering inclusief rente en buitengerechtelijke kosten wordt op de debiteuren verhaald. Daardoor heeft u geen kosten aan de incasso. Kortom: Wanneer wij niets kunnen incasseren, betaalt u ook geen rekening.

Een incassobureau houdt zich bezig met het innen van facturen. Een incasso advocaat doet dit ook, alleen heeft deze meer wettelijke bevoegdheden dan een incassobureau. Een incasso advocaat wordt in de rechtbank officieel beëdigd om zijn werkzaamheden te mogen uitvoeren. Waar een incassobureau en gerechtsdeurwaarder bijvoorbeeld enkel particuliere vorderingen mogen innen, mag een incasso advocaat dit zowel voor particuliere als zakelijke vorderingen uitvoeren. Een incasso advocaat is tevens bevoegd om internationale vorderingen te behandelen en om beslag te leggen op inboedel en inkomsten. Het indienen van faissementsaanvragen en de bevoegdheid om te procederen bij vorderingen hoger dan €25.000,- behoren tevens tot de rechtsmacht van een incasso advocaat.

Wanneer u denkt aan een advocaat, denkt u wellicht aan hoge uurtarieven. Het is echter afhankelijk van het type opdracht hoe hoog de kosten zullen worden. Een incasso advocaat is bovendien lang niet altijd duurder dan een incassobureau. 

Het voordeel van een incasso advocaat ten opzichte van een normaal incassobureau is dat een incasso advocaat meer wettelijke mogelijkheden heeft om de kosten te verhalen op de aansprakelijke partij. Bovendien is het niet gegarandeerd dat u bij een incassobureau altijd de verhaalde kosten volledig terugkrijgt. Het is daarom niet alleen belangrijk welk tarief u voor de werkzaamheden betaalt, maar ook of de incassopartij het bedrag weet te incasseren. Wanneer u kiest voor Rechtnet Advocaten, weet u dat u kiest voor een betrouwbare partij met jarenlange ervaring die ervoor zorgt dat uw rekening volledig betaald wordt.

Wanneer u graag de relatie met uw debiteur wilt behouden na een incasso kunt u dit voorafgaand aan het traject met ons bespreken. Wij zullen onze aanpak indien gewenst hierop aanpassen. Ons eerste belang is uiteraard dat u uw factuur zo snel mogelijk betaald krijgt, echter kunnen wij door een andere aanpak ervoor zorgen dat u na de incassoprocedure de relatie kunt voortzetten.

De doorlooptijd van een dossier hangt van een aantal zaken af. Deze wordt ten eerste beïnvloed door de financiële ruimte en betaalbereidheid van uw debiteur. Het speelt ook mee of de incassoprocedure in het buitenland plaatsvindt. Soms kan het hierdoor langer duren eer uw factuur betaald is. In een enkel geval is er niet voldoende financiele ruimte om van uw debiteur te incasseren. Onze ervaring leert echter dat de aanhouder vrijwel altijd wint. Dus ook wanneer het langer duurt, wij zetten alles op alles om uw vordering te incasseren.

Wij starten indien mogelijk altijd in de buitengerechtelijke fase. In deze fase proberen wij te incasseren van uw debiteur zonder tussenkomst van een rechter. Dit traject duurt relatief kort, omdat er een korte periode gehanteerd wordt waarin uw debiteur kan betalen. Wanneer hier geen betaling uit volgt wordt er een gerechtelijke procedure opgestart. Dit verlengt de duur van een incassotraject. Hoe lang dit traject precies duurt, verschilt per situatie.

Wanneer de debiteur de verschuldigde betaling rechtstreeks naar u overmaakt, dient u zo snel mogelijk contact op te nemen met uw Rechtnet Advocaten. Wij begeleiden u vervolgens verder in het traject.

Doordat wij snel kunnen schakelen en goed druk kunnen zetten en houden op de debiteur is de kans van slagen voor uw incassoprocedure zeer groot. Niet voor niets hebben wij landelijk het hoogste slagingspercentage. Uiteraard zijn wij uiteindelijk wel afhankelijk van de betalingsbereidheid en mogelijkheid van uw debiteur. De kans van slagen ligt echter vele malen hoger wanneer u een incasso advocaat van Rechtnet Advocaten inschakelt.

We incasseren op No  Win, No Fee-basis. Als er niets wordt geïnd, heeft u geen kosten. Ook bij een volledige betaling, heeft u geen kosten. De debiteur voldoet dan de kosten. Zie ook: Buitengerechtelijke en gerechtelijke fase - Rechtnet Advocaten

Meestal pogen we met de klant een vast bedrag af te spreken zodat het vooraf duidelijk is voor een klant welke kosten hij/zij heeft. Sommige zaken lenen zich echter niet voor een fixed fee. Dan wordt in overleg een uurtarief overeengekomen die mede afhankelijk is van het belang en de spoedeisendheid van de zaak. Ons kantoor werkt op voorschotbasis. In sommige gevallen heeft de klant een rechtsbijstandverzekering. Mocht de zaak onder de dekking vallen, kunnen wij u de gehele procedure gratis bijstand verlenen! Zie ook de tarieven in de gerechtelijke fase: Buitengerechtelijke en gerechtelijke fase - Rechtnet Advocaten

Als de rechter u in de procedure in het gelijk stelt, heeft u recht op teruggave van de vooruitbetaalde griffierechten en deurwaarderskosten. De daadwerkelijk gemaakte advocaatkosten kunt u in beginsel niet terug vorderen.

Ja, het eerste half uur advies is bij ons altijd gratis. Het advies wordt soms telefonisch gegeven dan wel in een gesprek bij ons op kantoor. Voor een gesprek op kantoor dient u vooraf even een afspraak te maken. Meestal kunt u nog dezelfde dag of een dag erna terecht. Vloeit er een zaak voort uit het advies, zal zodoende het eerste half uur niet in rekening worden gebracht.

Ja, advocaten hebben een hoger opleiding genoten en kunnen uw vordering dus beter innen. Bij veel incassobureaus werken er mensen die zelfs geen juridische opleiding hebben genoten. Zij weten bijvoorbeeld niet een verweer juist te beoordelen en weerleggen. Dit kan een incassoadvocaat als geen ander. Bovendien mag een advocaat een zaak altijd van A tot en met Z doen. Dit noemen we het procesmonopolie. Zo kunnen en mogen incassobureaus geen faillissementen aanvragen en/of dagvaarden voor bedragen hoger dan 25k.

Het incasseren van vorderingen blijft altijd maatwerk. Spreek altijd uw wensen uit, dan zullen wij daar naar gaan handelen. Onze aanpak wordt op verzoek milder.

In beginsel niet! Indien u echter met ons bespreekt waarom u de vordering aan ons wenst over te dragen en wij hier in mee gaan, dient u wel aan te tonen dat u de zaak bij de andere incassopartij heeft stilgezet.

Ja, ook voor vorderingen op buitenlandse debiteuren kunt u bij ons terecht. Vaak kan er alsnog in Nederland een procedure worden opgestart. Mocht dat niet kunnen, zullen we u doorverwijzen naar incasserende partijen in het buitenland die tot ons netwerk behoren.

Ja, wij staan ook klanten bij die zich wensen te verweren tegen een vordering die tegen hen is ingesteld. Hier zijn we zeer in bedreven. Alle medewerkers van RechtNet Advocaten hebben een juridische opleiding genoten. De meeste zijn afgestudeerd op de universiteit en weten derhalve precies hoe de wet in elkaar zit. Zij kunnen een gedegen/goed onderbouwd verweer opstellen.

Ja, wij staan zowel bedrijven als particulieren bij.

Voor zakelijke klanten gelden geen voorwaarden. Wij vragen echter altijd om minimaal één aanmaning te verzenden. Bij particulier klanten is het noodzakelijk dat zij in ieder geval de wettelijke aanmaning hebben verzonden. Een voorbeeld met de daarbij behorende staffel kan op verzoek worden toegezonden. Tevens is het mogelijk om de wettelijke aanmaning door ons kantoor te laten verzenden. Bij een betaling brengen wij dan 10% ex de btw in rekening.

U kunt uw vorderingen op verschillende wijze aanbieden. De eerste keer geschied dat meestal via een incasso-overdrachtformulier dat u wordt toegezonden. Daarna krijgt u een opdrachtbevestiging met daarin de gegevens van ons klantportaal. Vanaf da kunt u zelf vorderingen via het portaal inschieten. Als u niet handig bent met computers, zijn de incasso’s ook aan te bieden via de post, per mail of via onze website. Het is verstandig om bij veel incasso’s even afstemming te hebben met een van onze medewerkers over de aanbieding van de zaken.

Binnen 24 uren wordt u zaak aangemaakt en krijgt u van ons een opdrachtbevestiging. Tevens wordt debiteur aangeschreven. Mocht u geen opdrachtbevestiging hebben ontvangen, is het verstandig om even contact op te nemen met kantoor. Wellicht is er iets verkeerd gegaan.

De debiteur wordt in totaal minimaal vijfmaal aangeschreven om de drie werkdagen. Voorts wordt gepoogd om debiteur tweemaal te bellen en zal hij/zij per app worden benaderd.

Deze duurt ongeveer 1 maand als de debiteur nergens op reageert. Vaak wordt er echter al op de eerste of tweede sommatie al volledig betaald.

Dat is afhankelijk van de soort vordering. Op kantoor wordt de zaak beoordeeld en dan onverdeeld naar de specialismes die de verschillende advocaten/juridische medewerkers hebben.

Als u een vordering heeft aangeboden is het niet kosteloos om een zaak tussentijd stil te zetten zonder plausibele reden. U dient ons de kans te geven uw vordering te innen. Indien de debiteur rechtstreeks contact met u opneemt, is het beste om door te verwijzen naar ons. Doet u dit niet en treft u zelf een regeling met de debiteur, houdt u dan ook rekening met aan ons verschuldigde rente en kosten. Het betreft hier ons honorarium, hetgeen ons bestaansrecht geeft. Mocht u hier geen rekening mee houden, zijn wij genoodzaakt de rente en kosten aan u in rekening te brengen.

Wij hebben een eigen boekhouder in dienst die elke dag zaken afwikkelt waarbij er volledige betaling heeft plaatsgevonden. Mocht er een surplus op onze rekening zijn ontstaan na verrekening van ons honorarium, zal er een doorbetaling aan u plaatsvinden. Wij schieten niet zelf betalingen voor en zijn dus geen factoringbedrijf.

Geef dit dan zo spoedig mogelijk aan ons door. Wij kunnen dan debiteur voor het juiste restantbedrag aanschrijven of de zaak met u afwikkelen.

U kunt in ons onlineportaal exact zien welke stappen er zijn ondernomen en/of er betalingen zijn verricht. Mocht u toch nog vragen hebben, kunt u ons hier altijd over mailen of bellen. U krijgt dan zo spoedig mogelijk antwoord van ons. Mocht het echt haast hebben, kunt u het beste bellen met ons. Van de meeste mensen krijgt u gewoon hun 06-nummer zodat zij altijd bereikbaar zijn.

Wij zijn gespecialiseerd op het gebied van het incasseren van openstaande vorderingen. Zo is mr. C.A.M.H. Vink ook lid van de specialisatievereniging de VIA, hetgeen staat voor Vereniging van Incasso Advocaten.

Veruit de meeste zaken worden opgelost in de buitengerechtelijke fase. Een advocaat dient daarbij volgens de gedragsregels van de Orde van Advocaten altijd te pogen – daar waar dat kan – een zaak in der minne op te lossen. Dus niet gerechtelijk. Bij een betwiste vordering kan het zodoende soms gebeuren dat er in overleg een lager bedrag tegen finale kwijting over en weer wordt overeengekomen met de debiteur. Dit geschied altijd in overleg met u. Hetzelfde geschied als een debiteur een betaling in termijnen voorstelt die langer duurt dan 12 weken.

Voorafgaand aan het nemen van rechtsmaatregelen, krijgt u altijd advies van ons over de haalbaarheid van uw zaak. Tevens wijzen wij u op de risico’s die mogelijk kleven aan het voeren van een procedure. Bij incassozaken is het zinvol om vooraf te laten onderzoeken of debiteur verhaal biedt of niet. Het is zinloos om een procedure op te starten voor een incasso op een kale kip. Zie link: Laat RechtNet Advocaten een verhaalsonderzoek uitvoeren!

Dit is geheel afhankelijk van het soort procedure en of een wederpartij verweer voert of niet. Een kort geding duurt meestal na het aanbrengen van de dagvaarding gemiddeld 6 weken. Wanneer een faillissement wordt aangevraagd, zal deze meestal 3 weken na datum indiening worden behandeld. Deze kan voor de duur van 8 weken worden aangehouden. Een gewone dagvaardingsprocedure duurt meestal 6 weken indien de wederpartij geen verweer voert. Indien er wel verweer wordt gevoerd, duurt de zaak momenteel al snel tussen de 6 en 9 maanden. Dit kan nog verder oplopen als er een getuigendeskundige wordt benoemd en/of er getuigen moeten worden gehoord. Als er dan nog hoger beroep wordt ingesteld door één van de partijen loopt de zaak al snel meerdere jaren.

Als u bent gedagvaard voor de rechtbank, niet zijnde de sector kanton, is het verplicht om een advocaat in de arm te nemen. Hetzelfde geldt voor een hoger beroep zaak. U kunt dan normaal gesproken niet zelf verweer voeren. Dit heet het procesmonopolie voor advocaten.

Ja ons kantoor werkt op toevoegingsbasis. We hebben een High-Trust overeenkomst met de Raad voor Rechtsbijstand. Zo hoeft u nooit lang te wachten op afgifte van de toevoeging en kan uw zaak voortvarend worden behandeld.

Ontvang vrijblijvend meer informatie

    Al meer dan 6000 klanten succesvol bijgestaan Landelijk het hoogste slagingspercentage Direct actie in uw zaken! Uw zaken online volgen