Waar bent u naar op zoek?

RechtNet Advocaten

Incassobureau

Incassobureau

Al meer dan 6000 klanten succesvol bijgestaan Landelijk het hoogste slagingspercentage Direct actie in uw zaken! Uw zaken online volgen

Incassobureau én incasso advocaat in Den Bosch

Er is niets vervelender dan debiteuren die maar niet betalen. U blijft herinneringen sturen, maar er zit geen schot in de zaak. Wanneer u er zelf niet meer uitkomt, is het tijd om een incasso advocaat in te schakelen. RechtNet Advocaten is een advocatenkantoor en incassobureau in één, wat u veel voordelen oplevert:

  • Debiteuren betalen over het algemeen sneller wanneer er een advocaat wordt ingeschakeld
  • U heeft direct de beste juridische bijstand wanneer er geschillen zijn over de vordering of factuur
  • Wanneer blijkt dat de incasso zodanig oploopt dat u een advocaat nodig hebt, hoeft u niet meer over te stappen – waar dat bij een regulier incassobureau wel het geval is
  • Doordat er niets overgedragen hoeft te worden, verloopt zowel de minnelijke als gerechtelijke incasso zeer slagvaardig
  • Wij werken op basis van no-win-no-fee
  • Onze advocaten zijn volledig gespecialiseerd op het gebied van incasso. 

Hoe gaat ons incassobureau in Den Bosch te werk? 

Ons incassobureau is gevestigd in Den Bosch, maar wij bieden landelijke dekking doordat we een groot netwerk hebben aan incasso advocaten. U vindt het misschien een drempel om een incassobureau in te schakelen; u wilt immers de goede relatie met uw klant niet verpesten. Daar hoeft u ook niet bang voor te zijn, we beginnen niet met het sturen van deurwaarders en het dreigen met gerechtelijke trajecten. We vertellen u graag hoe ons incassobureau te werk gaat. 

In eerste instantie proberen we hetzelfde als wat u waarschijnlijk al gedaan hebt; het sturen van herinneringen en het blijven aandringen op het betalen van de vordering of factuur. Wanneer dit door een incasso advocaat gedaan wordt, komt dat echter een stuk serieuzer over en zijn veel debiteuren al geneigd om te betalen. De debiteur wordt schriftelijk gewaarschuwd dat er een incassobureau is ingeschakeld en dat de beste oplossing toch echt is om direct de factuur te voldoen. Zo wordt de debiteur om de drie dagen herinnerd aan de factuur, wat er vaak voor zorgt dat de factuur ook echt betaald wordt. Als dat na een maand niet het geval is, wordt overgegaan op het gerechtelijke traject.

Een doeltreffende gerechtelijke procedure door onze incasso advocaat

Wanneer het minnelijke traject niets oplevert, wordt overgegaan op een gerechtelijke procedure. Daarbij is het natuurlijk erg praktisch dat u al een incasso advocaat hebt ingeschakeld, zodat u meteen de juiste juridische kennis heeft. We leveren altijd maatwerk en bekijken per zaak wat de juiste aanpak is. Dwingende sommaties, dagvaardingen, beslaglegging of een faillisementsaanvraag of dreiging daarmee, bevordert de kans op snelle betaling.

Een incassotraject starten via ons incassobureau in Den Bosch

Vrijwel alle bedrijven krijgen wel eens te maken met wanbetalers. Ondanks facturen en herinneringen van uw kant blijven klanten niet betalen. Dit kan voor lastige situaties zorgen omdat uw factuur wel betaald dient te worden, maar tegelijkertijd wilt u wel op goede voet blijven staan met uw klant. In dat geval kan het prettig zijn om uw factuur over te dragen aan een gespecialiseerd incassobureau. RechtNet Advocaten is zowel een advocaten- als incassobureau waardoor wij over de juiste juridische know-how beschikken om ervoor te zorgen dat uw factuur ook betaald wordt. Vaak is een brief van een incassobureau al voldoende om de klant tot betaling aan te zetten. Mocht dit echter niet het geval zijn, dan gaan we over tot een gerechtelijke procedure waarbij we alle juridische middelen inzetten voor het incassotraject. Wij werken volgens het ‘no win, no fee’-principe, waardoor u niets betaalt wanneer uw factuur wordt betwist en er geen gerechtelijke procedure volgt. Wilt u dus dat uw factuur snel betaalt wordt? Schakel dan ons incassobureau nabij Den Bosch in.

RechtNet Advocaten is landelijk de beste Incassospecialist!

Wij werken als Incasso Advocaten op
‘No Win, No Fee’-basis

Dit vinden klanten van ons

 

Goede en duidelijke taal die te begrijpen is als je niet thuis bent in het wereldje van de rechtspraak.
Ook netjes een belletje gekregen voor en na de rechtszaak.
Perfect afgehandeld!

Remon van Balen

Superfijn geholpen! Altijd bereikbaar telefonisch of per mail. Top communicatie, duidelijk en echt snel geholpen. Als ZZP’r raad ik RechtNet aan!

Inke Bhugoea

Reageert snel en pakt voortvarend uit. In mijn geval was incasso net niet nodig maar voelde me wel gesterkt door hun “back up”. Er werd geen tarief berekend hetgeen m.i. best had gekund.

Frank Beijering

Top bedrijf, snel mijn incasso geregeld. Binnen 24u

China Scooter onderdelen Kanaal

No-win-no-fee en alles in één hand met een incasso advocaat van RechtNet Advocaten

Wanneer u kiest voor een incasso advocaat van RechtNet Advocaten, heeft u dus alles in één hand. Incassobureaus mogen namelijk enkel rechtbankprocedures beginnen bij bedragen onder de €25.000. Wanneer het om een bedrag van hoger dan €25.000 gaat, moet u alsnog overstappen naar een advocaat. Wanneer u kiest voor een incasso advocaat van RechtNet Advocaten, is dat niet het geval. U heeft zo geen last van dubbele kosten! Daarnaast kan iedereen een incassobureau opstarten, daar hoeft geen opleiding voor gevolgd te worden. Onze incasso advocaten hebben allemaal een universitaire opleiding gevolgd en kunnen daarom ook goed optreden wanneer de debiteur verweer voert tegen uw vordering. 

Daarnaast werken wij op no-win-no-fee basis. Dat betekent dat u helemaal niets betaalt als uw factuur niet wordt betwist en er geen gerechtelijke procedure volgt. De gehele vordering inclusief rente en buitengerechtelijke kosten worden op uw debiteur verhaald. U heeft daarom geen kosten aan het incasso en de vordering. 

Wanbetaler? Neem contact op met incassobureau Den Bosch: RechtNet!

Heeft u dus last van een of meerdere wanbetalers, neem dan contact op met ons incassobureau in Den Bosch. Wanneer u uw openstaande vordering aan RechtNet uit handen geeft, ontvangt uw debiteur binnen 24 uur al de eerste sommatie tot betalen, inclusief verhoging met rente en kosten van ons incassobureau. Daarnaast ontvangt u ook direct een ontvangstbevestiging waarin staat wat u van ons incassobureau kunt verwachten. Vervolgens informeren wij u gedurende de hele incassoprocedure en ontvangt u een persoonlijke login. Informeer naar de mogelijkheden van ons incassobureau en neem contact op via telefoonnummer 073 - 615 43 11 of door te mailen naar info@rechtnet.nl.

Veel gestelde vragen

Rechtnet Advocaten is een gespecialiseerd incassobureau met landelijk het hoogste slagingspercentage. U kunt bij ons terecht voor o.a. arbeidsrecht, strafrecht, procesrecht, huurrecht, familierecht, faissementsrecht en Intellectueel Eigendomsrecht. Wij bieden u volledige ondersteuning van A tot Z tijdens het gehele incassotraject. Wij hebben inmiddels al meer dan 6000 klanten succesvol bijgestaan en u heeft bovendien de mogelijkheid om uw zaken online te volgen. Met Rechtnet Advocaten kiest u voor een betrouwbaar incassobureau om uw vorderingen te incasseren.

Wij hanteren standaardtarieven. In een enkel geval wordt van deze standaardtarieven afgeweken in verband met de bewerkelijkheid van uw zaak. Dit wordt echter altijd voorafgaand aan het traject met u besproken, zodat u nooit voor verrassingen komt te staan. Kijk voor meer informatie bij standaardtarieven.

Wanneer u een onbetaalde factuur uit handen geeft aan RechtNet Advocaten, ontvangt de debiteur binnen 24 uur een sommatie om te betalen. U ontvangt van ons een ontvangstbevestiging waarin vermeld staat wat u van ons mag verwachten. Tussentijds houden wij u op de hoogte over de vorderingen van uw opdracht. In veel gevallen worden openstaande facturen vrijwel direct voldaan. Mocht dit niet baten, dan gaan wij over tot andere gerechtelijke middelen. Dit kan zijn door middel van een dagvaarding tot een faissementsaanvraag. Wij zetten alle noodzakelijke juridische middelen in om ervoor te zorgen dat uw factuur snel betaald wordt. U kunt tevens online de voortgang van uw zaak bekijken. Wij werken op basis van ‘no win no fee’.

Het ‘no win no fee’-principe houdt in dat wij werken met een voorwaardelijk honorarium. Alleen wanneer er gedeeltelijk of geheel geïncasseerd wordt bij de aansprakelijke partij, brengen wij een honorarium in rekening. Dat betekent dat u helemaal niets betaalt als de factuur niet wordt betwist en er geen gerechtelijke incassoprocedure volgt. De hele vordering inclusief rente en buitengerechtelijke kosten wordt op de debiteuren verhaald. Daardoor heeft u geen kosten aan de incasso. Kortom: Wanneer wij niets kunnen incasseren, betaalt u ook geen rekening.

Een incassobureau houdt zich bezig met het innen van facturen. Een incasso advocaat doet dit ook, alleen heeft deze meer wettelijke bevoegdheden dan een incassobureau. Een incasso advocaat wordt in de rechtbank officieel beëdigd om zijn werkzaamheden te mogen uitvoeren. Waar een incassobureau en gerechtsdeurwaarder bijvoorbeeld enkel particuliere vorderingen mogen innen, mag een incasso advocaat dit zowel voor particuliere als zakelijke vorderingen uitvoeren. Een incasso advocaat is tevens bevoegd om internationale vorderingen te behandelen en om beslag te leggen op inboedel en inkomsten. Het indienen van faissementsaanvragen en de bevoegdheid om te procederen bij vorderingen hoger dan €25.000,- behoren tevens tot de rechtsmacht van een incasso advocaat.

Wanneer u denkt aan een advocaat, denkt u wellicht aan hoge uurtarieven. Het is echter afhankelijk van het type opdracht hoe hoog de kosten zullen worden. Een incasso advocaat is bovendien lang niet altijd duurder dan een incassobureau. 

Het voordeel van een incasso advocaat ten opzichte van een normaal incassobureau is dat een incasso advocaat meer wettelijke mogelijkheden heeft om de kosten te verhalen op de aansprakelijke partij. Bovendien is het niet gegarandeerd dat u bij een incassobureau altijd de verhaalde kosten volledig terugkrijgt. Het is daarom niet alleen belangrijk welk tarief u voor de werkzaamheden betaalt, maar ook of de incassopartij het bedrag weet te incasseren. Wanneer u kiest voor Rechtnet Advocaten, weet u dat u kiest voor een betrouwbare partij met jarenlange ervaring die ervoor zorgt dat uw rekening volledig betaald wordt.

Wanneer u graag de relatie met uw debiteur wilt behouden na een incasso kunt u dit voorafgaand aan het traject met ons bespreken. Wij zullen onze aanpak indien gewenst hierop aanpassen. Ons eerste belang is uiteraard dat u uw factuur zo snel mogelijk betaald krijgt, echter kunnen wij door een andere aanpak ervoor zorgen dat u na de incassoprocedure de relatie kunt voortzetten.

De doorlooptijd van een dossier hangt van een aantal zaken af. Deze wordt ten eerste beïnvloed door de financiële ruimte en betaalbereidheid van uw debiteur. Het speelt ook mee of de incassoprocedure in het buitenland plaatsvindt. Soms kan het hierdoor langer duren eer uw factuur betaald is. In een enkel geval is er niet voldoende financiele ruimte om van uw debiteur te incasseren. Onze ervaring leert echter dat de aanhouder vrijwel altijd wint. Dus ook wanneer het langer duurt, wij zetten alles op alles om uw vordering te incasseren.

Wij starten indien mogelijk altijd in de buitengerechtelijke fase. In deze fase proberen wij te incasseren van uw debiteur zonder tussenkomst van een rechter. Dit traject duurt relatief kort, omdat er een korte periode gehanteerd wordt waarin uw debiteur kan betalen. Wanneer hier geen betaling uit volgt wordt er een gerechtelijke procedure opgestart. Dit verlengt de duur van een incassotraject. Hoe lang dit traject precies duurt, verschilt per situatie.

Wanneer de debiteur de verschuldigde betaling rechtstreeks naar u overmaakt, dient u zo snel mogelijk contact op te nemen met uw Rechtnet Advocaten. Wij begeleiden u vervolgens verder in het traject.

Doordat wij snel kunnen schakelen en goed druk kunnen zetten en houden op de debiteur is de kans van slagen voor uw incassoprocedure zeer groot. Niet voor niets hebben wij landelijk het hoogste slagingspercentage. Uiteraard zijn wij uiteindelijk wel afhankelijk van de betalingsbereidheid en mogelijkheid van uw debiteur. De kans van slagen ligt echter vele malen hoger wanneer u een incasso advocaat van Rechtnet Advocaten inschakelt.

Ontvang vrijblijvend meer informatie

    Al meer dan 6000 klanten succesvol bijgestaan Landelijk het hoogste slagingspercentage Direct actie in uw zaken! Uw zaken online volgen