Betwiste vordering

Al meer dan 6000 klanten succesvol bijgestaan Landelijk het hoogste slagingspercentage Direct actie in uw zaken! Uw zaken online volgen

Betwiste vorderingen

Wanneer een klant de factuur niet betaalt, is dat natuurlijk erg vervelend. U kunt dan uw vordering pogen te innen, maar de klant kan hier verweer tegen voeren. Wanneer de debiteur verweer voert tegen de vordering, wordt het een incasso betwiste vordering. Als de debiteur de vordering erkent of geen verweer voert, spreken we over een onbetwiste vordering. Veel openstaande vorderingen worden echter betwist. RechtNet Advocaten heeft jarenlange ervaring met het afhandelen van betwiste vorderingen en zorgt er graag voor dat uw factuur alsnog betaald wordt. 

Klant betaalt de factuur niet en betwist de vordering: wat gebeurt er na betwisting van de factuur?

Soms betaalt een klant de factuur niet en betwist hij de vordering. De reden van de betwisting bepaalt in principe hoe ermee omgegaan moet worden. Er kunnen namelijk heel veel redenen zijn voor een schuldenaar om de factuur aan te vechten. Wanneer u achter de exacte reden komt waarom een klant een factuur niet heeft betaald, is het makkelijker om ervoor te zorgen dat de factuur toch betaald kan worden. Een van de veelvoorkomende redenen om een vordering te betwisten, is wanneer de schuldenaar vindt dat u niet naar afspraak heeft geleverd. Dit kan een reden zijn waarom een klant vindt dat zijn of haar factuur niet betaald hoeft te worden. Ook kunnen onenigheid over de overeenkomst of algemene voorwaarden aanleiding zijn voor een betwiste vordering. Wat de reden ook is, de klant betaald niet en u wilt dat uw factuur toch zo spoedig mogelijk wordt betaald. Een advocaat van RechtNet Advocaten weet de juiste aanpak voor iedere reden en helpt u bij het opstellen van een incasso betwiste vordering.

Vordering betwisten: waarom kiezen voor een advocaat die verweren direct weerlegt?

De redenen voor het betwisten van een vordering kunnen dus zeer uiteenlopen. Vaak worden er enkel verweren gevoerd om tijd te winnen of zelfs om onder de betalingsverplichtingen uit te komen. Onze advocaten weten precies wanneer dat het geval is. Zij weten onterecht gevoerde verweren snel en daadkrachtig te weerleggen waardoor uw de incasso betwiste vordering sneller betaald wordt. We nemen uw vordering altijd in behandeling op basis van het no-win-no-fee principe. We behalen zeer vaak succes omdat de verweren veelal onterecht zijn. Maar ook wanneer er terechte verweren tegen betwiste vorderingen zijn, kunnen we deze zeer goed verduidelijken. We behandelen vorderingen die betwist worden altijd op basis van een gebruikelijk uurtarief. Afwijkende prijsafspraken bij betwiste vorderingen zijn mogelijk en ontstaan in goed overleg.

RechtNet Advocaten is landelijk de beste Incassospecialist!

Wij werken als Incasso Advocaten op
‘No Win, No Fee’-basis

Onbetwiste vordering en de klant betaalt nog steeds niet

Het tegenovergestelde van een betwiste vordering is een onbetwiste vordering – echter kan het resultaat nog steeds hetzelfde zijn. De debiteur kan uw vordering erkennen en stellen deze te willen betalen. Toch blijft betaling nog uit vanwege onverklaarbare redenen en de klant betaalt de factuur niet. Er worden dan vaak smoesjes verzonnen als “ik heb het zojuist overgemaakt”, “dan moet je bij onze administratie zijn” of “is het geld nog niet binnen? Ik heb allang betaald”. Het zijn helaas veelgehoorde drogredenen, maar het resultaat voor u is hetzelfde: de klant heeft de factuur niet betaald en is niet van plan om het bedrag over te maken. Prik hier doorheen en schakel direct een incasso advocaat in. Wij kunnen namelijk alsnog betaling afdwingen door het behalen van een gerechtelijk vonnis die door de deurwaarder valt uit te winnen. 

Een klant heeft niet betaald, wat nu? Niet betaalde facturen innen met behulp van RechtNet

Een klant die een factuur niet heeft betaald, wat nu? Confrontatie met een klant die niet betaalt, kan leiden tot onzekerheid over de te nemen stappen. Wanneer een klant een factuur weigert te betalen, is het belangrijk om vastberaden, maar begripvol te handelen. Succesvol niet betaalde facturen innen begint met effectieve communicatie. Als een klant niet betaalt, overweeg dan een betalingsplan of schakel een incassobureau in. Dit kan de druk op de klant verhogen en hen aansporen om de factuur te betalen. Door deze aanpak kunt u effectief niet betaalde facturen innen.

Wat te doen bij een weigering tot betaling van een factuur of een ZZP klant die niet betaalt?

Het is een veelvoorkomend probleem: een zzp klant betaalt niet. Wanneer u geconfronteerd wordt met een weigering betaling factuur, is het belangrijk om adequaat te reageren. Een effectieve eerste stap is het versturen van een ‘factuur niet betaald’ herinnering. Indien er geen respons volgt, escaleert u met een ‘factuur niet betaald’ aanmaning. Het consequent benadrukken dat een factuur niet betaald wordt kan leiden tot actie van de klant. Als een ‘factuur niet betaald’ herinnering en ‘factuur niet betaald’ aanmaning falen en de zzp klant betaalt niet, dan kan juridische bijstand noodzakelijk zijn om de factuur betaald te krijgen.

Wordt uw factuur niet betaald? Schakel RechtNet Advocaten in!

Wordt uw factuur niet betaald en uw vordering steeds betwist en heeft u bovenal nog steeds uw geld niet ontvangen? Neem voor vrijblijvend advies over een incasso vor een betwiste vordering contact met ons op via telefoonnummer 073 – 615 43 11 of door te mailen naar info@rechtnet.nl.

Ontvang vrijblijvend meer informatie

    Een vordering is betwist als een wederpartij verweer voert tegen de ingestelde vordering en er een procedure nodig is om de betaling af te dwingen.

    Als een factuur niet betaald wordt, stuur dan eerst een vriendelijke betalingsherinnering. Bij geen reactie, verstuur een aanmaning. Overweeg vervolgens een incassobureau of juridische stappen. Het is belangrijk om consequent te communiceren en duidelijk de gevolgen van niet-betaling te schetsen.

    Al meer dan 6000 klanten succesvol bijgestaan Landelijk het hoogste slagingspercentage Direct actie in uw zaken! Uw zaken online volgen