Huurcontract opstellen

Persoonlijk contact met een ervaren advocaat Goedkope hulp/veel gratis! De beste juridische bijstand Begeleiding van A tot Z

Huurcontract opstellen

Het is belangrijk dat het opstellen van een huurcontract gebeurt met juridische ondersteuning. In een huurcontract staan namelijk alle afspraken tussen de huurder en verhuurder van een woning en hier mag geen onduidelijkheid over ontstaan. De huurrecht advocaten van RechtNet helpen u graag bij het opstellen van een waterdicht huurcontract. 

Wat moet er in een huurcontract staan? 

In een huurcontract moeten een aantal dingen zeker staan. Denk daarbij aan de standaard dingen zoals de naam van de huurder en verhuurder. Daarnaast natuurlijk ook de kosten; wat is de huurprijs en is deze all-in of uitgesplitst in kale huur en servicekosten? Ook de borg moet hierin beschreven worden. Daarnaast het volgende: 

 • Het adres en een omschrijving van wat er gehuurd wordt
 • De datum van ingang van het huurcontract
 • Wanneer en hoe de huur voldaan moet worden
 • De datum van de jaarlijkse huurverhoging
 • De huisregels van het gehuurde

Het huurcontract moet uiteraard ondertekend worden door zowel de huurder als de verhuurder. Een huurcontract opstellen is natuurlijk erg verstandig, hoewel een mondeling huurcontract ook geldig is. Natuurlijk is het bestaan hiervan een stuk moeilijker te bewijzen. Wilt u toch graag een mondeling huurcontract afsluiten, neem dan altijd een getuige mee. 

Servicekosten, onderhoud en andere zaken opstellen in het huurcontract

Natuurlijk kan er nog veel meer in een huurcontract gezet worden. Wanneer er bijvoorbeeld servicekosten apart vermeld zijn, moet dit verduidelijkt worden. De hoogte en de samenstelling moet duidelijk zijn. En hoe zit het met het onderhoud van de woning? Het klein onderhoud kan door de huurder gedaan worden, maar dit kan ook inbegrepen zitten bij de servicekosten waardoor de verhuurder dit uitvoert. Ook is het verstandig om de staat van de woning bij het begin van de huur vast te leggen. Er kunnen dan geen problemen ontstaan over het goed achterlaten van de woning bij het einde van de huur.

Interesse in één van onze gespecialiseerde advocaten?

Neem contact met ons op

Huurcontract opstellen voor onzelfstandige woonruimte

Voor kamers die verhuurd worden, moeten extra zaken toegevoegd worden in het huurcontract. Daarin moet bijvoorbeeld ook vermeld staan hoe de huur opgezegd moet worden en of de huurder bij vertrek een opvolger kan aandragen. Daarnaast moeten er afspraken worden vastgelegd over: 

 • Het gebruik van de gemeenschappelijke ruimtes zoals de keuken en badkamer
 • Het schoonmaken van deze gemeenschappelijke ruimtes
 • Het gebruik van gemeenschappelijke voorzieningen zoals telefoon en internet
 • Of er huisdieren, bezoek en logés zijn toegestaan
 • Privacy en overlast
 • Meubels en stoffering

Een huurcontract laten opstellen door RechtNet

Gaat u uw woning verhuren en moet u daarom een huurcontract opstellen? De huurrecht advocaten van RechtNet staan voor u klaar. Neem voor een vrijblijvend advies over huurrecht direct contact op met 073 – 615 43 11 of mail naar info@rechtnet.nl.

Ontvang vrijblijvend meer informatie

  Persoonlijk contact met een ervaren advocaat Goedkope hulp/veel gratis! De beste juridische bijstand Begeleiding van A tot Z