Aantal juridische conflicten stijgt hard

In 10 jaar tijd is het aantal juridische conflicten bijna verdubbeld. Zo blijkt uit cijfers voor de Rechtspraak. In Nederland is het aantal rechtszaken gegroeid tot 2 miljoen per jaar. De meeste zaken betreffen conflicten over het arbeidsrecht. Het gaat daarbij niet altijd om ontslagen maar ook om andere eenzijdige wijzigingen in roosters of standplaatsen. Maar ook over terug te betalen opleidingskosten bij ontslag.

Economische crisis verhoogt aantal arbeidsconflicten

In 2010 leek het weer iets beter te gaan met de economie. Maar sinds juli van dit jaar neemt het aantal conflicten over werk weer toe. In juli was dat nog 21 procent en in november alweer 27 procent. In vergelijking tot 2010 is het aantal vragen over werk in 2011 met 6,8 procent gestegen. Nu het aantal werklozen snel oploopt tot 500.000 is de verwachting dat het aantal arbeidsconflicten zal blijven toenemen.

Vrijblijvend arbeidsrecht advies

RechtNet Advocaten biedt deskundig arbeidsrechtsadvies. Onze arbeidsrecht advocaten en juristen beoordelen uw zaak vrijblijvend, waarna u beter geïnformeerd kunt besluiten of en welke rechtsmaatregelen u wilt nemen. Bel 073 – 615 43 11 of vul het formulier op deze pagina in. Of lees de informatie van ons advocatenkantoor op onze website.