Tuinmeubelfabrikant wint rechtzaak voor Rechtbank Amsterdam

Een tuinmeubelfabrikant uit Vietnam schakelt RechtNet Advocaten in bij een zakelijk geschil met een tuinmeubelverkoper uit Amsterdam. De rechter in Amsterdam stelt de fabrikant in het gelijk en veroordeelt de verkoper tot betaling van een vordering van ruim 138.000 euro en de kosten van het geding.

De tuinmeubelfabrikant en het bedrijf uit Amsterdam doen al sinds 2016 zaken met elkaar. In eerste instantie tot volle tevredenheid van beiden partijen. Maar volgens de verkopende partij ontstaan er al snel problemen. Meubelen komen volgens het bedrijf beschadigd aan, zijn niet goed verpakt en de kwaliteit ervan laat te wensen over. In 2017 en 2018 worden de meubelen volgens de verkoper bovendien gemiddeld drie tot vier maanden geleverd, waardoor ze buiten het verkoopseizoen binnenkomen en de verkoper extra opslagruimte moet huren. Daarom besluit de tuinmeubel verkoper eigenhandig om de laatste vier facturen aan de tuinmeubelfabrikant niet te voldoen.

Onbetaalde facturen

Bij de rechtbank in Amsterdam stelt de tuinmeubel verkoper bovendien verantwoordelijk voor de geleden schade van 450.000 euro en een afschrijving op de inkoopwaarde van 225.000 euro. RechtNet Advocaten gaat namens de tuinmeubelfabrikant niet akkoord met deze vordering van de verkoper, maar vordert wel dat de onbetaalde facturen en beslagkosten alsnog voldaan gaan worden door de verkoper.

Schade na aflevering

In zijn oordeel stelt de rechter in Amsterdam dat de tuinmeubelen in Vietnam, vóór transport naar Nederland, herhaaldelijk zijn gecontroleerd door vertegenwoordigers van de verkoper. Voor de beschadigingen na die tijd kan de fabrikant niet verantwoordelijk worden gesteld. Bovendien heeft de verkoper de fabrikant niet in gebreke gesteld én niet de gelegenheid geboden heeft om de overeenkomst alsnog goed na te komen. Daarom wordt de verkoper veroordeeld om de onbetaalde facturen en beslagkosten alsnog te betalen én draait hij ook op voor de kosten van het geding.

Ook een advocaat in Amsterdam nodig?

Bovenstaande zaak is een van de vele zaken die RechtNet Advocaten in Amsterdam heeft gevoerd. Heeft u ook een advocaat in Amsterdam nodig, dan kunt u uitstekend bij ons terecht. Wij bieden allerhande rechtshulp en hebben een landelijke dekking van advocaten. U kunt bij ons terecht voor incassozaken, maar ook voor arbeidsrecht, procesrecht, faillissementsrecht, bestuursrecht en meer, allemaal bij u in Amsterdam.

Informeer naar de mogelijkheden van ons incassobureau en advocatenkantoor in Amsterdam en neem contact op via telefoonnummer 073 – 615 43 11 of via het mailadres info@rechtnet.nl.