Familierecht

Directe informatievoorziening Goedkope hulp/veel gratis! De beste juridische bijstand Begeleiding van A tot Z

RechtNet: uw familierecht advocaat in Den Bosch en omstreken

Onder familierecht valt in principe alles wat te maken heeft met de juridische status van natuurlijke personen. Denk daarbij aan geboorte en overlijden, ouderlijk gezag, huwelijken, scheidingen en adoptie. Ook het erfrecht kan onder het familierecht vallen, maar vaak wordt dit als apart recht behandeld. RechtNet Advocaten is gespecialiseerd in familierecht en staat u daarom graag bij. 

Familierecht: delicaat en gesloten recht 

In het familierecht worden, vanzelfsprekend, zeer gevoelige zaken behandeld. Dit rechtsgebied is dan ook zeer besloten; uitspraken worden over het algemeen niet openbaar gemaakt. Het familierecht gaat zowel om materiële als immateriële belangen en die gaan vaak gepaard met sterke emoties. Wanneer dit het geval is, is er vaak ook een familierecht advocaat nodig zodat zaken goed afgehandeld kunnen worden.

Interesse in één van onze gespecialiseerde advocaten?

Neem contact met ons op

Waarvoor schakelt u een familierecht advocaat in?

Maar wanneer heeft u nu eigenlijk een familierecht advocaat nodig? Wilt u bijvoorbeeld uw naam laten wijzigen, dan heeft u een familierecht advocaat nodig om dit bij de rechtbank in te dienen. Daarnaast heeft u natuurlijk ook een familierecht advocaat nodig voor: 

  • Scheidingen. Deze moet officieel ingediend worden bij de rechtbank en dat kan alleen gedaan worden door een advocaat. Daarnaast kan een echtscheiding advocaat natuurlijk bij nog veel meer zaken helpen, zoals het regelen van de alimentatie, opstellen van co-ouderschappen of omgangsregelingen. 
  • Het aanvragen van contact– en straatverboden. Wanneer een bekende of onbekende van u u lastigvalt, kunt u daarvoor een contact- of straatverbod aanvragen. Dit moet ook bij de rechtbank ingediend worden, door een familierecht advocaat. 
  • Het oplossen van geschillen in de familie of burenruzies. Wanneer dit zo ver gaat dat het plezierig leven in de weg staat, kan er een kort geding of rechtszaak aangespannen worden, waarvoor u natuurlijk een advocaat nodig hebt. 

Schakel een familierecht advocaat in van RechtNet in Den Bosch

Heeft u een familierecht advocaat nodig, dan staat RechtNet in Den Bosch voor u klaar. Wij zijn dan wel gevestigd in Den Bosch, maar bieden een landelijke dekking met ook een familierecht advocaat bij u in de buurt. Neem voor een vrijblijvend advies over familierecht direct contact op met 073 – 615 43 11 of mail naar info@rechtnet.nl

Ontvang vrijblijvend meer informatie

    Directe informatievoorziening Goedkope hulp/veel gratis! De beste juridische bijstand Begeleiding van A tot Z