Waar bent u naar op zoek?

RechtNet Advocaten

Burenruzie

Burenruzie

Directe informatievoorziening Goedkope hulp/veel gratis! De beste juridische bijstand Begeleiding van A tot Z

Burenruzie

Burenruzies komen vaak voor in Nederland. Dat is ook logisch, want het is een dichtbevolkt land waardoor we allemaal dicht op elkaar wonen. We hebben allemaal een ander leven en dus kan er soms overlast veroorzaakt worden. Heeft u een burenruzie, dan is het belangrijk om te proberen dit eerst zelf op te lossen. Praat met elkaar over oplossingen. Wanneer u er samen niet uitkomt, is het wellicht verstandig om toch een advocaat in te schakelen om de burenruzie te kunnen oplossen. RechtNet Advocaat Den Bosch staat voor u klaar, zodat u straks weer volop van uw woning kunt genieten. 

Geluidsoverlast, stankoverlast of ander overlast van de buren

Het kan voorkomen dat u burenruzie heeft gekregen omdat u overlast heeft. Deze kan onder andere bestaan uit het veroorzaken van geluidsoverlast door uw buren, het maken van herrie, het draaien van te harde muziek of een hond die de hele tijd blaft, het veroorzaken van stankoverlast, katten of honden die in de tuin poepen en/of plassen, overhangende takken van bomen die maar niet worden gesnoeid/vallende blaadjes, te hoge bomen die veel schaduw veroorzaken, of bijvoorbeeld het niet op een juiste wijze vaststellen van de erfgrens en op deze wijze land inpikken, het hebben geplaatst van een te hoge nog groeiende erfafscheiding, burenrecht i.v.m. een aanbouw of uitbouw etc.

Burenruzie oplossen

Er zijn verschillende manieren om een burenruzie te beslechten. Allereerst zou u zelf kunnen pogen om het onderwerp overlast met uw buren bespreekbaar te maken. In sommige gevallen zal dit echter niet tot het gewenste resultaat leiden. In deze gevallen kan worden gedacht aan het vaststellen van een onafhankelijke derde, een mediator, die poogt om partijen tot elkaar te brengen. De mediator zal na zijn aanstelling bemiddelen en een bindend advies geven. Het voordeel is dat een wat langer durende procedure voorkomt en er rekening wordt gehouden met ieder zijn belangen. Ook is het in ongeveer 170 gemeente mogelijk om aan te kloppen voor buurtbemiddeling. Vraag dus bij uw gemeente na of dit tot de mogelijkheden behoort. Heeft u veel geluidsoverlast door uw buren?  Het inschakelen van een (wijk-)agent voor bemiddeling behoort tevens tot de mogelijkheden.

Interesse in één van onze gespecialiseerde advocaten?

Neem contact met ons op

Advocaat inschakelen voor uw burenruzie

Het blijft een stap die de meesten liever niet zullen maken, maar soms is het beter om een procedure te voeren. Dit is sowieso het geval indien de voorgaande stappen niet tot een oplossing hebben geleid. Wij hielpen al vele families om hun burenruzie op te lossen. Met een goede advocaat van ons kantoor bent u in ieder geval in uitstekende handen. De rechter zal zich – na het aanbrengen van de dagvaarding – een mening vormen over de zaak en een oordeel vellen. Voor het voeren van zo’n procedure is een advocaat nodig.

Burenruzie oplossen met een advocaat van RechtNet

Zoekt u een advocaat voor uw burenruzie? Neem contact op nummer 073 615 43 11. Wij geven u raad en geven u ook aan wat uw kansen zijn voor uw zaak. En om het nog gemakkelijker voor u te maken is het eerste gesprek met een ervaren advocaat geheel gratis!

Ontvang vrijblijvend meer informatie

    Directe informatievoorziening Goedkope hulp/veel gratis! De beste juridische bijstand Begeleiding van A tot Z