Belang werknemer weegt zwaarder dan handhaving relatiebeding

Een consultant en zijn voormalige werkgever stonden onlangs tegenover elkaar bij het Gerechtshof in Amsterdam. Reden hiervoor was dat de consultant aan de slag is gegaan bij een accountantskantoor, dat klant is van zijn voormalige werkgever. Het Gerechtshof besloot in dit geval dat het belang van de consultant zwaarder weegt dan handhaving van het relatiebeding.

Eind 2018 maakte de consultant de overstap naar één van de klanten van zijn oude werkgever. Daar kon hij aan de slag als recruiter tegen aanzienlijk betere arbeidsvoorwaarden dan bij zijn oude werkgever. Met de overstap kreeg hij een salarisverhoging van bijna 35 procent. Daarbij komen ook nog een premievrije pensioenopbouw en andere financiële voordelen.

Relatiebeding

De voormalig werkgever vindt dat de consultant met de overstap naar zijn nieuwe werkgever (een accountantskantoor met zo’n 500 medewerkers) het relatiebeding, dat opgenomen was in zijn arbeidsovereenkomst, heeft overtreden. Daarom spande hij een kort geding aan. Het gerechtshof richtte zich in het hoger beroep van deze zaak vooral op de vraag of het belang van de voormalig werkgever bij handhaving van het relatiebeding zwaarder dient te wegen dan het belang van de werknemer bij schorsing van het beding.

Carrière kansen

Daarbij maakte het hof niet alleen de overweging dat de werknemer in zijn nieuwe baan aanzienlijk meer salaris is gaan verdienen. Ook de grotere carrière kansen en mogelijkheden tot het volgen van cursussen en trainingen spelen een rol in het besluit van het hof. Zij acht het ook niet waarschijnlijk dat de voormalig werkgever (een bedrijf met vijf medewerkers) deze werknemer betere loopbaanperspectieven kan bieden.

Omzet gedaald

De voormalig werkgever voert tijdens de zitting ook aan dat de omzet sinds het vertrek van de medewerker aanzienlijk is gedaald en dat de medewerker de hele digitale knowhow van het bedrijf heeft gekopieerd. Dit kan volgens het hof echter niet uit de overlegde stukken worden afgeleid. Al met al komt het hof, net als eerder al de voorzieningenrechter, tot het oordeel dat het belang van de consultant in dit geval zwaarder weegt dan handhaving van het relatiebeding van de werkgever.

Meer weten over dit onderwerp? Neem dan contact op met RechtNet Advocaten via info@rechtnet.nl of bel naar 073-6154311.