Beoordeling door klanten: 8,6/10 - 164 beoordelingen

Dreigend faillissement

Dreigend faillissement

Dreigend faillissement?

Wordt u geconfronteerd met een dreigend faillissement en heeft u twijfels over de overlevingskansen van uw onderneming, dan is het raadzaam goed advies in te winnen voordat het zover is. Het is sowieso verstandig om informatie in te winnen in het geval uw onderneming al bij de afdeling Intensief Beheer van uw bank, fiscus en/of UWV zit dan wel uw faillissement al is aangevraagd. Dan is er sowieso sprake van een dreigend faillissement. U kunt bij een naderend faillissement te maken krijgen met bestuurdersaansprakelijkheid of het terugdraaien van bepaalde rechtshandelingen. Hoe eerder er wordt ingegrepen, des te meer tijd er is voor het vinden van goede oplossingen.

Voor verdere informatie bel vrijblijvend met nummer 073 615 43 11 of stel uw vraag via het webformulier aan de rechterzijde van deze pagina.

Is er sprake van een dreigend faillissement?

U weet zelf het beste of het goed gaat met uw bedrijf of niet en er sprake is van een naderend faillissement. In het geval het niet goed gaat met uw bedrijf, aarzelt u dan niet en kom in actie. De kans bestaat dat uw bedrijf nog gered kan worden van een dreigend faillissement, mits u er op tijd bij bent. Het voorkomen van een dreigend faillissement van uw bedrijf vereist specifieke kennis en vaardigheden!

Van een faillissement wordt niemand beter!

Een faillissement kent alleen maar verliezers. Het voorkomen van een dreigend faillissement is in veel gevallen mogelijk. Onze advocaten kunnen uitgebreide informatie geven over ondernemen in ‘zwaar weer’ en een dreigend faillissement. Ook hebben zij alle voor u belangrijke informatie over het voorkomen van een faillissement, de gevolgen van een faillissement, bestuurdersaansprakelijkheid in een faillissement en informatie over een doorstart na faillissement.

Voorts bieden onze advocaten in geheel Nederland deskundig advies en begeleiding bij:

  • het helpen overleven van uw bedrijf bij dreigend faillissement
  • het beperken van aansprakelijkheidsrisico’s bij een naderend faillissement
  • het adviseren en begeleiden van een doorstart na faillissement
  • het aanvragen van surseance van betaling
  • het aanbieden van een buitengerechtelijk akkoord danwel een dwangakkoord

 

Plan van aanpak

In korte tijd analyseren onze advocaten uw bedrijfsproblemen bij een dreigend faillissement en maken een plan van aanpak en helpt u met het snel uitvoeren.
Onze advocaten helpen u bij een dreigend faillissement onderhandelen en communiceren met uw bank, fiscus, UWV en overige crediteuren. Waar nodig zet ons kantoor interimmanagers in. Ook geven wij onafhankelijke second-opinions. Immers, niet alle adviezen zijn onafhankelijk en betrouwbaar. Zeker niet wanneer uw adviseur op voorspraak van uw bank is aangesteld. Ook kan het debiteurenbeheer worden aangescherpt en ervoor worden gezorgd dat er sneller wordt betaald. Bij het uitblijven van betaling kan RechtNet Advocaten zelfs als incassobureau worden ingeschakeld.

Vrijblijvend advies

Onze faillissementsrecht advocaten zijn u graag van dienst. Neem voor een vrijblijvend advies over een naderend faillissement direct contact op met 073 – 615 43 11 of info@rechtnet.nl

Ook kunt u uw vragen online stellen via ons webformulier of een chatsessie met één van onze ervaren advocaten aangaan.

MEER INFORMATIE ONTVANGEN?

Vul het formulier in voor meer informatieSluiten