RechtNet Advocaten inschakelen op kosten van de rechtsbijstand?

Sinds vorige week heeft iedereen het recht om bij een gedekt geschil, zelf een advocaat te kiezen en deze te laten vergoeden door de rechtsbijstandverzekering. Tot vorige week waren rechtsbijstand verzekerden verplicht om geschillen door medewerkers van de verzekeraar te laten beslechten, doorgaan geen advocaten, maar slechts personen met een juridische achtergrond. Een uitspraak van het Hof van Justitie van de Europese Unie heeft hier verandering in aangebracht. Er geldt nu het recht van vrije advocaatkeuze. U kiest zelf uw advocaat die u rechtsbijstand kan verlenen.

Heeft u een vraag bel dan geheel vrijblijvend met één van onze ervaren advocaten op nummer 073 615 43 11 of stel uw vraag via ons webformulier op de rechterzijde van deze pagina.

De uitspraak van het Hof d.d. 7 november 2013 (zaak c-442/12 Sneller v Das Nederlandse Rechtsbijstand) bepaalt dat een rechtsbijstandverzekering niet langer de verzekerde kan verplichten om het geschil door een medewerker van de verzekering te laten beslechten. Het staat de verzekerde dus vrij om zelf een advocaat aan te wijzen, ongeacht de soort procedure of bijvoorbeeld de hoogte van de vordering. De rechtsbijstandverzekering is hierbij verplicht om de kosten van de zelf gekozen advocaat te vergoeden.

De uitspraak van het Hof laat wel de ruimte voor een rechtsbijstandverzekering om in bepaalde gevallen de premies voor zelf gekozen advocaten te verhogen. Dit doet echter niet af aan het voordeel van het mogen kiezen van een eigen volleerde advocaat, die de volle aandacht heeft voor uw zaak. Mijn advies is om in de nabije toekomst een rechtsbijstandverzekering af te sluiten en u op kosten van de rechtsbijstandverzekering te laten adviseren door uw eigen advocaat!

Voor vragen omtrent gratis rechtsbijstand mail naar info@rechtnet.nl of bel RechtNet Advocaten direct op, op nummer 073 615 43 11. Zij zullen u van de nodige informatie voorzien.

 

Mr. Casimir Vink