Beoordeling door klanten: 8,6/10 - 164 beoordelingen

surseance van betaling aanvragen

Incassobureau

surseance van betaling aanvragen

Wanneer uw bedrijf in financieel noodweer verkeert en schuldeisers leggen u het vuur aan de schenen, dan bestaat de mogelijkheid om over te gaan tot seance van betaling aanvragen. Dit wordt ook wel uitstel van betaling genoemd omdat u dit na de uitspraak op het verzoek krijgt, zodat een onmiddellijk faillissement wordt voorkomen. Het uitstel van betaling kan alleen door u als schuldenaar worden aangevraagd bij de rechtbank. Dit dient te geschieden middels tussenkomst van een advocaat. De faillissementsrechtadvocaten van RechtNet Advocaten kunnen dit verzoek tot uitstel van betaling opstellen en bij de bevoegde rechtbank aanvragen. Er wordt na een verleend uitstel van betaling een bewindvoerder benoemt.

Heeft u een vraag stel deze dan vrijblijvend aan één van onze ervaren advocaten en bel op nummer 073 615 43 11 of vul het webformulier in aan de rechterzijde van deze pagina!

Gevolgen surseance van betaling aanvragen

-U verliest bij het uitstel van betaling aanvragen het vrije beheer over het ondernemingsvermogen. De rechtbank benoemt een bewindvoerder, die u (idealiter) gedurende het uitstel van betaling ondersteunt alsmede helpt met het doorvoeren van de noodzakelijke herstructureringen binnen uw bedrijf.
Concurrente schuldeisers kunnen bij een surseance van betaling geen invorderingsmaatregelen meer tegen u instellen. Voorzover reeds beslagen zijn gelegd door schuldeisers komen deze te vervallen.

Laatste kans

Tijdens de periode van surseance van betaling moet u een herstructurering doorvoeren van zowel uw bedrijfsactiviteiten als uw financieringsstructuur. De surseance van betaling geeft u een laatste kans om een faillissement te voorkomen. De ervaring leert dat slechts weinig bedrijven deze kans bij een surseance op een goede manier benutten. Mede door een slechte voorbereiding en uitvoering van de noodzakelijke herstructureringen eindigen veel surseances helaas toch in een faillissement. Dit hoeft in veel gevallen niet als u een goede begeleiding krijgt zowel voor als tijdens de surseance. De medewerkers van RechtNet Advocaten zijn in het begeleiden bij surseance getraind.

Wanneer werkt een surseance van betaling aanvragen niet?

De surseance van betaling aanvragen werkt niet ten aanzien van:
-vorderingen van de bank of andere financiers voorzover deze gedekt zijn door zekerheden (pandrecht / recht van hypotheek). De bank kan haar zekerheden dus gewoon uitwinnen. Voor een succesvolle surseance is goed overleg met en medewerking van de bank dus essentieel;
-alimentatieschulden;
-termijnen van huurkoop.

Vrijblijvend surseance advies?

Onze faillissementsrechtadvocaten zijn u graag van dienst. Neem voor een vrijblijvend surseance advies direct contact op met 073 – 615 43 11 of info@rechtnet.nl

MEER INFORMATIE ONTVANGEN?

Vul het formulier in voor meer informatieSluiten