Beoordeling door klanten: 8,6/10 - 164 beoordelingen

Incassobureau inschakelen?

Incassobureau inschakelen

Incassobureau inschakelen?

Wanneer een incassobureau inschakelen? Een incassobureau inschakelen geschied wanneer uw klanten heeft die niet of slecht betalen. Of klanten die geen contact meer onderhouden. Het incassobureau van RechtNet Advocaten kunt al vanaf enkele euro’s in de arm nemen. Er wordt geen minimumbedrag gehanteerd.

Vragen? Bel gratis  073 615 43 11

Wanneer moet ik een incassobureau inschakelen? Hoe snel kan dit?

Er zijn geen wettelijke regelingen die bepalen na of binnen welke termijn u een incassobureau in de arm mag nemen. U kunt op elk moment uw gehele debiteurenadministratie bij het incassobureau van RechtNet Advocaten onderbrengen. Onze incassoadvocaten houden voor u in de gaten of uw klanten tijdig betalen. U kunt bij Incassobureau RechtNet Advocaten ook aankloppen na het verstrijken van de eerste betalingstermijn.

Vorderingen kunnen verjaren!

De gemiddelde verjaringstermijn voor een vordering is vijf jaar. Bij een consumentenkoop zelfs twee jaren en als het een vervoersovereenkomst betreft één jaar. De termijnen zijn tussentijds te stuiten. Het incassobureau kan dit voor u verzorgen. Voordat uw vordering verjaard is, moet u een incassobureau inschakelen. Als u geen incassokantoor inschakelt, kunt u de vordering over het algemeen niet meer verhalen op uw debiteur. Voor een succesvol incassotraject geldt wel: hoe sneller, hoe beter. Hoe ouder de vordering, hoe kleiner de kans op verhaal. Wanneer uw vordering dreigt te verjaren, dient u deze te stuiten. De verjaringstermijn gaat dan opnieuw lopen. Wij kunnen u hier behulpzaam bij zijn.

Heeft Incassobureau RechtNet Advocaten in Den Bosch nog meer te bieden?

U kunt het incassobureau ook in de arm nemen om de kredietwaardigheid van uw klanten te controleren. Dit kan middels een verhaalsonderzoek.
Hoe gaat Incassobureau RechtNet Advocaten te werk? RechtNet Advocaten zal in eerste instantie het minnelijke traject afleggen. Nog dezelfde dag dat het incasso wordt ontvangen, zal debiteur worden aangeschreven. Dit traject start nadat de debiteur schriftelijk gewaarschuwd is dat Incassobureau RechtNet Advocaten is ingeschakeld. Debiteur wordt om de drie werkdagen aangeschreven. Dit traject duurt maximaal een maand.

Wat zijn de kosten van het inschakelen van een incassobureau?

Het minnelijke traject leidt in de meeste gevallen tot betaling. Dit traject voeren wij uit op basis van het No Win, No Fee-principe. Door het Incassobureau in te schakelen, beseft de debiteur meestal dat de crediteur er serieus werk van maakt. Mocht het bovengenoemde traject niet helpen, dan kunt u overgaan tot het juridische traject. Ons incassobureau adviseert en ondersteunt u hierbij. De debiteur ontvangt dan allereerst een kennisgeving van rechtsvervolging, waarna een dagvaarding volgt. De incassoadvocaten van RechtNet Advocaten kunnen alle procedures zelf voeren. Dit ongeacht de hoogte van uw vordering. Er kan worden gedacht aan het dagvaarden van debiteur of het aanvragen van zijn faillissement. Ook voor incasso’s op buitenlandse debiteuren kunt u het incassobureau inschakelen.

Incassobureau inschakelen: zowel zakelijk als voor particulieren

Onze incassoadvocaten zijn u graag van dienst voor zowel zakelijke vorderingen tussen bedrijven onderling of van bedrijven op particulieren.  Zelfs vorderingen van particulieren op andere particulieren nemen wij in behandeling. U kunt dus voor al uw vorderingen bij ons terecht!

Neem voor een vrijblijvend advies over het inschakelen van een incassobureau direct contact op met 073 – 615 43 11 of mail naar info@rechtnet.nl.

U kunt natuurlijk ook de proef op de som nemen en uw vordering online aanbieden. U zult versteld staan van de snelle resultaten!

U kunt uw vordering direct aanbieden via onze site door rechtsboven te klikken op “Incasso Overdragen.”

MEER INFORMATIE ONTVANGEN?

Vul het formulier in voor meer informatieSluiten