Voorkom ruzie met je buren

Harde muziek, blaffende honden, veel geschreeuw. Het zijn slechts enkele voorbeelden van overlast die je buren kunnen veroorzaken. Op een bepaald moment is de grens bereikt en besluit je om er iets aan te gaan doen. Maar je wilt ook geen hoogoplopende ruzie met je buren. Vijf tips over hoe je het beste kunt handelen:

Tip 1 Laat tijdig iets weten aan je buren

Vaak zijn je buren zich van geen kwaad bewust dat zij overlast veroorzaken. Als je hen daarop wijst en laat horen hoe dit bij jou in huis klinkt, ontstaat er meestal vanzelf meer begrip.

Bekijk hier onze rechtsgebieden

Tip 2 Maak gezamenlijk afspraken

Overleg met elkaar wanneer de muziek zachter moet, of vanaf welk tijdstip gestart kan worden met klussen die lawaai veroorzaken. Rekening houden met elkaar wordt steeds belangrijker nu we meer binnen en rondom huis moeten blijven en meer thuiswerken.

Tip 3 Wees bereid om kleine aanpassingen te doen

Soms kunnen kleine aanpassingen in huis de geluidsoverlast voor de buren al flink doen afnemen. Daarbij kun je denken aan het verplaatsen van speakers, het sluiten van deuren of het leggen van tapijt. Overleg dit met elkaar.

Tip 4 Noteer de momenten van overlast

Naast praten met je buren is het ook verstandig om de overlast bij te houden. Noteer bijvoorbeeld de geluiden die je hoort, hoe ze klinken en wanneer ze overlast veroorzaken. Check ook eens bij andere buren of zij eveneens overlast ervaren.

Bekijk hier onze incasso diensten

Tip 5 Schakel juridische hulp in

Helpen de eerder genoemde tips niet? Neem dan eens contact op met ons kantoor. Samen bepalen we dan wat een volgende stap kan zijn. Daarbij kun je denken aan een juridische brief, mediation of externe hulp. Een rechtszaak komt de relatie met je buren meestal niet ten goede. Bovendien woon je ook nog altijd naast elkaar. Het is daarom verstandig om te proberen er samen uit te komen.

Heb je vragen over dit onderwerp, over een specifieke situatie of wilt u in contact komen met een advocaat in Den Bosch? Neem dan gerust contact met één van onze specialisten via info@rechtnet.nl of bel naar 073-6154311.

Vragen? Neem contact met ons op