Verhoging competentiegrens kantongerechtzaken per 1-7-2011

Vandaag gaat de verhoging van de competentiegrens voor kantonzaken in. De competentiegrens voor kantonzaken is verhoogd van € 5.000,- naar € 25.000,-. Alle zaken met een belang welke niet hoger bedraagt dan € 25.000,00 zullen derhalve door de kantonrechter worden afgedaan. Er geldt voor u geen verplichte procesvertegenwoordiging meer wanneer het gaat om een belang van minder dan € 25.000,00. De wetgever wil hiermee de rechtspraak meer toegankelijk te maken. U mag uw eigen zaak verdedigen. Indien u echter kwalitatief goede bijstand wenst, is het verstandig om het incassobureau RechtNet Advocaten in de arm te nemen waar gespecalieerde incasso advocaten werken. Zij hebben een universitaire opleiding gehad en jarenlange ervaring op het gebied van het voeren van incasso procedures.

UItbreiding aardzaken

De kantonrechter was al bevoegd om te oordelen over alle geschillen in het arbeidsrecht, huurrecht en agentuur. Dit wordt nu uitgebreid. De competentiegrens wordt ook uitgebreid naar aardzaken. Zo is de kantonrechter is nu ook bevoegd in alle geschillen over consumentenkoop. Tevens is de kantonrechter nu bevoegd in zaken die betrekking hebben op de Wet Consumentenkrediet, kortweg WCK. Dit indien het leningen tot € 40.000 betreft. De schatting is dat circa 19.000 zaken van de rechtbank, sector civiel naar de rechtbank, sector kanton zullen overgaan.

Vrijblijvend advies over verhoging competentiegrens?

Onze incasso advocaten advocaten in Den Bosch zijn u graag van dienst. Neem voor een vrijblijvend advies over de verhoging van de competentiegrens direct contact op met 073 – 615 43 11 of info@rechtnet.nl. Een incasso advocaat staat u graag te woord!